Cele mai citite
 


Studenţii organizează o campanie de donare de sânge
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Studenţilor din România (USR), Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), în colaborare cu Institutul de Hematologie Transfuzională Bucureşti, vor organiza în perioada 21-22 februarie 2011 o nouă ediţie a Campaniei de donare benevolă 'Donează cu Dragoste!'.
Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei studenţeşti, remis miercuri AGERPRES, campania îşi propune să atragă atenţia asupra insuficienţei rezervelor sanguine cu care se confruntă spitalele din Capitală.

Campania se va desfăşura între orele 8.00-12.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

'Recoltarea se va desfăşura în conformitate cu normele internaţionale de igienă, prin intermediul şi sub supravegherea cadrelor medicale specializate de la Institutul de Hematologie Transfuzională. Pentru a putea să doneze, doritorii trebuie să prezinte un act de identitate, să aibă între 18-60 ani şi peste 50 kg, o stare de sănătate bună, să nu fi suferit operaţii minore în ultimele 3 luni sau majore în ultimele 6 luni, să nu fi avut hepatită, TBC, malarie, să nu se fi vaccinat în ultimele 2 săptămâni', precizează studenţii.

În urma acestui act umanitar, donatorii vor beneficia de bonuri de masă în valoare de 54 lei, 50% reducere la transportul în comun pentru o lună, o zi liberă de la serviciu şi analize gratuite (hepatită, HIV-SIDA, hemoglobină, sifilis, Rh). În cazul în care donatorul suferă de o boală transmisibilă, acesta va fi contactat şi informat asupra stării sale de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii derulează o campanie de donare de sânge la Rectoratul Universităţii Politehnica din Bucureşti Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) derulează o campanie de donare de sânge, de luni până vineri, la Rectoratul Univeristăţii Politehnica din Bucureşti.
Campanie de donare de sânge, iniţiată de UNSR, UPB şi INH Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza, de luni până vineri, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, în cadrul campaniei naţionale 'Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem...
Campanie de donare de sânge iniţiată de UNSR, UPB şi INH Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza în perioada 24-28 februarie, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, din campania naţională 'Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem...
Campanie de donare de sânge la Politehnică, organizată de UNSR Studenţii vor putea dona sânge până pe 1 aprilie, între orele 8,30 - 12,30, la centrul special amenajat în clădirea Rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti, în cadrul unei campanii organizate de Asociaţia Studenţilor din Politehnică în parteneriat cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România...
Campanie de donare de sânge derulată de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti Studenţii din Bucureşti vor putea dona sânge până vineri, o campanie în acest sens, "Donează Sânge! Fii Erou!", fiind derulată de Societatea Studenţilor în medicină din Bucureşti, în Holul de Onoare al Facultăţii de medicină - UMF "Carol Davila".
Campanie de donare de sânge, iniţiată de UNSR Studenţii şi tinerii vor putea dona sânge de luni până vineri, între orele 8,00-12,00, în holul Rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti, în cadrul campaniei "Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem!", derulată de Uniunea Naţională a Studenţilor din România în parteneriat...