Cele mai citite
 


Covasna: Consilierii locali si-au dat acordul pentru comasarea Spitalului orăşenesc cu Spitalul de Cardiologie
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul local Covasna şi-a dat acordul pentru comasarea Spitalului orăşenesc cu Spitalul de Cardiologie din aceeaşi localitate.
Primarul staţiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că acordul va fi transmis Ministerului Sănătăţii şi şi-a exprimat convingerea că această comasare va conduce la eficientizarea activităţii medicale şi cheltuirii banilor publici.

Spitalul orăşenesc a fost construit în urmă cu mai mulţi ani, cu sprijinul unei fundaţii olandeze şi are 76 de paturi şi 85 de angajaţi. Primarul Lorincz Zsigmond a declarat că doreşte păstrarea secţiilor existente şi a întregului personal medical şi crede că nu se pune problema disponibilizărilor.

Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna a rămas în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind singura unitate medicală din ţară profilată pe recuperarea bolnavilor care au suferit afecţiuni cardiovasculare, aici fiind trataţi anual circa 16.000 de pacienţi.

În urma măsurilor de restructurare preconizate în sistemul sanitar, pe site-ul Ministerului Sănătăţii a apărut propunerea ca şi Spitalul de patologie neuromusculară ''Dr. Horia Radu'' din Vâlcele să fie comasat tot cu Spitalul de Cardiologie din Covasna.

Practic, pacienţii ar rămâne în aceeaşi sediu, la Vâlcele, însă managementul instituţiei ar urma să fie preluat de Spitalul de Cardiologie.

Spitalul din Vâlcele, rămas şi el în subordinea Ministerului Sănătăţii, este, de asemenea, o unitate medicală cu profil unic în România, aici fiind îngrijiţi bolnavii cu distrofii musculare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Deputatul Horia Grama susţine că este aberantă comasarea spitalului din Vâlcele cu spitalul de Cardiologie Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, cataloghează drept 'aberantă' propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalului din localitatea Vâlcele cu spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, pe considerentul că au două profiluri medicale distincte.
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: Două spitale de interes naţional din judeţ rămân în subordinea Ministerului Sănătăţii Două din cele şase spitale din judeţul Covasna, respectiv Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind catalogate drept instituţii de interes naţional.
Covasna: Pacienţii de la Vâlcele sunt manipulaţi de sindicate, medici şi politicieni, consideră liderii PDL Conducerea PDL Covasna consideră că pacienţii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, care protestează împotriva mutării instituţiei la Întorsura Buzăului, sunt manipulaţi de sindicate, de medici şi de politicieni.
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 29 mar /Agerpres/ - Pacienţii şi angajaţii Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care protestează de două zile împotriva intenţiei Ministerului Sănătăţii de a-i muta la Întorsura Buzăului, vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13 sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe...