Cele mai citite
 


Apendicita
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Gastroenterologie, Au, ma doare!
 

 
 
 
 
 
Apendicele este un segment al intestinului, de forma unui deget care se gaseste in abdomenul drept inferior. Acest organ mic nu are un rol anume, dar poate cauza probleme.
Apendicita este afectiunea in care apendicele se inflameaza si se umple cu puroi.

Principalul simptom al apendicitei este durerea care incepe de obicei in jurul ombilicului si se muta apoi in partea dreapta jos a abdomenului . Durerea creste in intensitate timp de 6 pana la 12 saptamani, devenind in cele din urma violenta.

Apendicita poate sa apara la toate persoanele, dar survine in mod special la persoanele cu varsta intre 10 si 30 ani. Este principala cauza a chirurgiei abdominale de urgenta la copii.

Tratamentul standard al apendicitei este indepartarea chirurgicala a apendicelui. In majoritatea cazurilor operatia este usoara iar pacientii isi revin repede. Dar daca apendicele se perforeaza operatia poate fi mai complicata si vindecarea va dura mai mult timp. Un apendice perforat care nu este tratat de urgenta poate cauza complicatii grave precum o infectie. In cazuri rare , apendicita care evolueaza spre perforatie poate fi fatala.

Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Durerea abdominala La un moment sau altul din viaţă, aproape orice om experientează dureri în abdomen. De cele mai multe ori, acestea nu sunt cauzate de o problemă medicală gravă.
Apendicectomia Laparoscopica (lb.engl.) Apendicita este inflamatia apendicelui (o prelungire mica, ca un saculet, in forma de deget, care este atasat de intestinul gros). In cazul in care apendicele infectat nu este indepartat chirurgical, infectia poate duce la fisurarea sau ruperea apendicelui. Fapt ce duce la raspandirea infectiei in...
Ce nu stiai despre boala inflamatorie pelvina O boala care este aparent trecuta cu vederea, durerile cauzate fiind deseori confundate cu alte afectiuni, afecteaza aproximativ 1,7% din femei, iar anual peste 100 000 de femei devin infertile din cauza acestei boli. Boala inflamatorie pelvina apare in aproape 70% din cazuri la femei cu varsta...
Premieră în chirurgia toracică din România, realizată la Spitalul Militar Central Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" anunţă realizarea pe 31 martie în Secţia Chirurgie Toracică, în premieră pentru sistemul medical din România, a unei intervenţii chirurgicale de rezecţie a unui segment tumoral mare folosind un nou dispozitiv medical care asigură reducerea...
Apendicita este molipsitoare? MNu este exclus ca apendicita să fie provocată de apariţia în organismul uman a unui virus necunoscut, consideră oameni de ştiinţă americani. Acest lucru este atestat de statistici: numărul de cazuri de apendicită nu este unul constant, ci cunoaşte 'explozii' asemănătoare celor ale infecţiilor virale...
Apendicita acută - www.Sensotv.ro Dr. Florica Dinu - Medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică, şef de secţie chirurgie II- Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti ne descrie simptomele şi tratamentul apendicitei acute.