Cele mai citite
 


Valeriu Tabără: Legislaţia privind etnobotanicele există, dar trebuie aplicată
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Autorităţile vor intensifica verificările la magazinele care comercializează substanţe cu potenţial psihotrop, pe baza legislaţiei existente, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, după şedinţa de Guvern.
El a arătat că printr-un ordin comun semnat împreună cu miniştrii de Interne, Traian Igaş, şi al Sănătăţii Cseke Attila, se urmăreşte aplicarea legislaţiei actuale, prin controale mixte, până la instituirea unei noi legi care va urma modelul polonez împotriva comercializării substanţelor asimilate drogurilor.
'Ordinul vizează în primul rând controlul aplicării legalităţii, pentru că legea există şi urmează o analiză a unei legi poloneze în domeniu şi pe care să o putem dezvolta şi la noi. În principal legislaţia există, dar trebuie aplicată. Şi atunci am făcut comisiile acestea de control şi de aplicare a legii', a declarat Tabără.
El a arătat că un un act normativ pentru interzicerea substanţelor cu efect narcotic va fi elaborat în scurt timp. 'Urmează într-un timp scurt să o putem face, o să vedem cum se poate adapta şi la noi, pentru că este o lege recunoscută în plan european', a menţionat ministrul Agriculturii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Municipalitatea aduce etnobotanicele în instanţă Primăria Iaşi a deschis procese împotriva a cinci societăţi comerciale care se ocupă de vânzarea produselor etnobotanice, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga.
Traian Igaş: MAI, MS şi MADR vor emite un ordin comun pentru combaterea 'etnobotanicelor' Bucureşti, 13 feb /Agerpres/ - Miniştrii Administraţiei şi Internelor Traian Igaş, al Sănătăţii - Cseke Attila şi al Agriculturii - Valeriu Tabără, s-au întâlnit, duminică seară, în cadrul unui grup de lucru interministerial, stabilind emiterea unui ordin comun prin care să întărească, la nivelul judeţelor...
Cseke Attila acuză iniţiatorii moţiunii pe tema etnobotanicelor că politizează un fenomen preocupant pentru toată lumea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acuzat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", iniţiatorii acesteia - PSD şi PNL - că politizează un fenomen care ar trebui să preocupe pe "toată lumea" şi că fenomenul legat de consumul de...
Emil Boc: Sunt preocupat, atât ca părinte cât şi ca premier, de combaterea etnobotanicelor Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, că este preocupat de combaterea etnobotanicelor atât ca şef al Guvernului, cât şi ca părinte, însă este conştient că fenomenul de consum al acestor substanţe nu poate fi nici eliminat peste noapte, nici eradicat complet deoarece...
Cseke Attila anunţă aprobarea proiectului de lege privind introducerea mecanismului de coplată Bucureşti, 24 nov /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat aprobarea, în şedinţa de miercuri a Guvernului, a proiectului de lege privind introducerea mecanismului de co-plată, prin intermediul unui tichet moderator de sănătate.
Dr. Adrian Abagiu: Etnobotanicele sunt mult mai periculoase decât drogurile clasice Etnobotanicele sunt mult mai periculoase decât drogurile clasice, a declarat pentru AGERPRES dr. Adrian Abagiu, de la Centrul de Servicii Integrate pentru Tratamentul Toxicodependenţilor AENA din cadrul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş".