Cele mai citite
 


Emil Boc: Există probleme cu măririle de 15% în spitalele unde nu s-a făcut reformă
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Problemele cu spitalele unde nu s-a aplicat mărirea de salarii de 15% în luna ianuarie pentru angajaţi s-au constatat în cazul acelor unităţi sanitare care nu au făcut reforma solicitată din iulie 2010 privind alocarea a 70% din buget pentru salarii, a declarat, miercuri seara, premierul Emil Boc, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei Guvernului.
El a precizat că în cadrul şedinţei de Guvern a fost prezentată o informare în acest sens atât de către ministrul sănătăţii, Cseke Attila, cât şi de reprezentanţii CNAS, din acestea rezultând că există situaţii punctuale de spitale care nu au aplicat mărirea de 15% pentru angajaţi, din luna ianuarie. Potrivit lui Boc, aceste probleme se înregistrează doar în unităţile unde nu s-a făcut reforma solicitată din iulie 2010 privind stabilirea unui plafon de 70% din buget pentru plăţile salariale.
Totodată, premierul Boc a spus că ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, i-a infirmat că în MAE ar exista probleme cu angajaţi care nu au primit mărirea de 15% din salariu. ''Ministrul Baconschi mi-a infirmat categoric acest lucru. Eu am luat act de ceea ce mi-a spus ministrul Baconschi, s-a uitat inclusiv pe fluturaşul pe care îl avea ca ministru (...) Nu a avut nicio problemă cu privire la salariu, iar din datele pe care le avea la acea oră nu se adeverea acea informaţie', a spus Boc, adăugând că MAE urmează să facă o precizare publică în acest sens.
Sindicatul Sanitas Suceava a reclamat faptul că la unele spitale din judeţ nu s-a acordat majorarea cu 15% a salariilor, aşa cum prevede pentru bugetari noua legislaţie. Potrivit sindicaliştilor, majorarea prevăzută de lege nu s-a luat deloc în calcul la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi la Spitalul Municipal din Fălticeni. De asemenea, La Spitalul Vatra Dornei, lefurile au fost majorate cu numai 2%, la Rădăuţi cu doar 3,3%, iar la Gura Humorului cu 1,5%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...