Cele mai citite
 


Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Numărul infecţiilor respiratorii acute a fost de 97.474 cazuri înregistrate, cu 8,1% mai mult ca în săptămâna precedentă, fără însă a depăşi valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
În săptămâna 7 - 13 februarie 2011 au fost diagnosticate 104 cazuri de gripă din totalul de 298 înregistrate de la debutul sezonului (octombrie 2010). Au fost înregistrate şi trei cazuri de deces (din totalul de 15 decese înregistrate de la debutul sezonului), câte unul în judeţele Prahova, Ilfov şi Neamţ.
Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că odată cu începerea cursurilor în unităţile de învăţământ, o importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi.
Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute şi gripă pe teritoriul României este de intensitate medie, cu răspândire naţională. 'Există un cumul de cazuri în judeţele Iaşi, Arad, Hunedoara, Prahova şi în Municipiul Bucureşti. În judeţele din Moldova se constată o predominantă a cazurilor de gripă cu virus B'', arată raportul realizat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi transmis la Ministerul Sănătăţii.
Specialiştii reamintesc populaţiei că vaccinarea este singura metodă eficientă de prevenire. Ei atrag atenţia populaţiei cu privire la necesitatea unui comportament adecvat de evitare a îmbolnăvirilor.
Trebuie respectate măsurile de igienă personală pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. Se recomandă spălarea permanentă cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, evitarea zonelor aglomerate, respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse), adoptarea unei ţinute vestimentare de protecţie împotriva frigului.
Medicaţia antigripală (antivirală) existentă în stoc la fiecare secţie / spital de boli infecţioase se administrează la indicaţia medicului în cazurile grave sau în prezenţa bolii, la persoane cu factor de risc cu complicaţii, indiferent de rezultatul de laborator pentru gripă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în judeţele Arad 21, Hunedoara 14, Iaşi 13, Prahova 11.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul infecţiilor respiratorii este în creştere Numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 78.211, în creştere cu 16,5% faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă, peste 6.200 de cazuri înregistrate necesitând internare într-o unitate de specialitate, a informat, miercuri, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii...
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Recomandări ale MS pentru evitarea îmbolnăvirilor în perioada cu fluctuaţii frecvente de temperatură Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Peste 96.000 de persoane au fost vaccinate antigripal după două săptămâni de campanie Peste 96.000 de persoane au fost vaccinate antigripal în primele două săptămâni de la începutul campaniei gratuite derulate de Ministerul Sănătăţii, până în prezent specialiştii în sănătate publică informând că activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică,...