Cele mai citite
 


Mehedinţi: Peste 70% dintre cabinetele medicale, în pericol de a fi desfiinţate
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta Turnu Severin, 17 feb /Agerpres/ - Peste 70 % dintre cele 150 de cabinete medicale de familie din judeţ vor fi închise dacă Ministerul Sănătăţii nu va reveni asupra noilor reguli de finanţare a serviciilor medicale prestate, a declarat, joi, preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, Ileana Nistor.
Potrivit acesteia, schimbarea modului de plată a asistenţei medicale acordată asiguraţilor va duce la reducerea nejustificată a veniturilor şi la creşterea cheltuielilor, situaţie în care un cabinet medical nu-şi va mai putea asigura banii de salarii, de investiţii şi pentru plata utilităţilor.
''Am luat hotărârea să refuzăm semnarea contractului-cadru în forma în care ne-a parvenit. Ministerul Sănătăţii trebuie să ţină seama şi de propunerile noastre şi nu să impună condiţii potrivit cărora suntem obligaţi, printre altele, să suportăm cheltuieli cu introducerea sistemului informatic pentru noile carduri de sănătate şi să asigurăm continuitatea în centrele medicale de permanenţă'', a precizat Nistor.
În opinia preşedintei Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Mehedinţi, Doina Borugă, medicii de familie au posibilitatea să vină cu propuneri concrete, care să le justifice cererile, şi nu doar să se lanseze în acuzaţii care nu pot aduce vreo soluţie pentru rezolvarea revendicărilor lor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Investiţii în infrastructura spitalicească de oncologie a municipiului Drobeta Turnu Severin Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a alocat suma de 726.000 lei pentru amenajarea unei noi secţii de oncologie în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii, Cristian Jianu.
Mehedinţi: Medicii de familie se pregătesc de proteste Drobeta-Turnu Severin, 2 mar /Agerpres/ - Preşedinta Patronatului medicilor de familie din Mehedinţi, Carmen Tronea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că, dacă negocierile din 3 martie cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor eşua, medicii de familie vor protesta...
Mehedinţi: Medicii de familie cer sprijinul prefectului Cei 74 de medici de familie din mediul rural de pe raza judeţului Mehedinţi i-au solicitat sprijin prefectului Ion Mîţu pentru transferarea de la consiliile locale a clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea de asistenţă primară.
Mehedinţi: Cadrele medicale din Drobeta Turnu Severin nu sistează activitatea pe durata protestului din sănătate Cadrele medicale din unităţile spitaliceşti şi din reţeaua de policlinici din Drobeta Turnu Severin nu vor sista luni activitatea de asistenţă medicală între orele 8:00 şi 10:00.
Mehedinţi: CJ a alocat 1,3 milioane de lei pentru investiţii la SJU Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a alocat, joi, 1,3 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii spitaliceşti din Drobeta Turnu Severin, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Aladin Georgescu.
Mehedinţi: Medicii de familie resping ideea distribuirii prin propriile cabinete a cardurilor de sănătate Preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, dr. Cristian Jianu, a declarat marţi pentru AGERPRES că medicii de familie resping ideea promovată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) potrivit căreia cardurile de sănătate rămase nedistribuite să fie înmânate beneficiarilor de către ei.