Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Austria: Alcoolul, risc crescut în rândul copiilor
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 17 feb - Corespondentul Agerpres, George Andrei, transmite: Consumul de alcool în rândul copiilor a devenit o problemă de mare risc în Austria, scrie Heute, în ediţia de joi.
Un total de 179 de copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, au fost internaţi în spital, în special fete, care au fost luate de urgenţă cu salvarea, după ce au consumat alcool în cantităţi mari, împreună cu prietenii lor.
Medicii din Viena avertizează asupra fenomenului şi arată că o concentraţie de 1,5 la sută alcool în sânge reprezintă un adevărat pericol pentru viaţă.
Statisticile arată că fetele sunt mai expuse urmărilor negative ale consumului de alcool, iar datele stânse de-a lungul timpului relevă că 64 de băieţi, cu vârste între 10 şi 14 ani, s-au îmbătat la petreceri şi au trebuit să fie internaţi în spital, în timp ce în rândul fetelor s-au înregistrat 110 cazuri de alcoolemie gravă, care au necesitat internarea de urgenţă în spital, arată medicul social Norbert Jachimowicz, citat de Heute.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lundbeck primeşte Autorizaţia de punere pe piaţă a medicamentului Selincro® (nalmefen) în UE, ca prima terapie aprobată pentru reducerea consumului de alcool Selincrooferă o nouă abordare pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu dependenţă de alcool, care prezintă un risc crescut privind consumul de alcool.1 În studiile clinice, Selincro a redus consumul de alcool cu aproximativ 60% după şase luni de tratament. Dependenţa de alcool este considerată o...
Consumul de derivate din canabis, tot mai acceptabil social printre locuitorii Vienei Consumul de produse derivate din canabis a devenit tot mai acceptabil social printre locuitorii Vienei, potrivit unui raport de monitorizare care arată un grad mai mare de toleranţă faţă de consumul de haşiş şi marihuana decât faţă de cel de alcool.
Primul parteneriat din România în domeniul sănătății pentru tratamentul dependenței de alcool Sâmbătă, 1 martie 2014, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor de sănătate, lideri de opinie, precum și reprezentanți ai sectorului privat și ai sectorului neguvernamental, s-au reunit pentru semnarea oficială a ”Cartei Albe pentru Dependența de Alcool din România – probleme, provocări...
Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat; românii încep să bea de la 14 ani Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat, iar vârsta medie la care românii încep să consume aceste produse este de 14 ani, a declarat, miercuri, Florin Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Spirits România, într-o conferinţă de presă.
Selincro™(nalmefen), produs de compania daneză Lundbeck, obține recomandarea Institutului Național pentru Sănătate și Excelență Clinică din Marea Britanie (NICE) pentru reducerea consumului de alcool Institutul Național pentru Sănătate și Excelență Clinică din Marea Britanie (NICE) recomandă Selincro (nalmefen), produs de Lundbeck, pentru reducerea consumului de alcool la pacienții adulți cu dependență de alcool, care prezintă un nivel ridicat al consumului de alcool.
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.