Cele mai citite
 


Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis.

Această donaţie vine ca răspuns la pandemia de gripă din 2009 cauzată de apariţia noii tulpini de virus gripal A(H1N1) şi include un angajament anterior asumat de companie în 2008 în contextul ameninţării pandemice cu virusul A(H5N1).

"Noile virusuri gripale A(H1N1) şi A(H5N1) sunt prezente în acest moment în multe ţări, inclusiv în unele dintre cele mai sărace regiuni ale lumii. Prin această donaţie flexibilă, OMS poate să vină în întâmpinarea nevoilor acestor populaţii vulnerabile,” a spus Christopher A. Viehbacher în cadrul sesiunii de deschidere a Pacific Health Summit, care a avut loc în Seattle, Washington.

"Vremurile excepţionale necesită răspunsuri excepţionale. Trebuie să acţionăm responsabil şi să ne aducem cu toţii contribuţia. Din acest motiv, intenţionăm să donăm Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă”, a adăugat Christopher A. Viehbacher.

Odată cu începerea producţiei de vaccin A(H1N1), Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Grupului Sanofi-Aventis, va furniza către OMS 10% din produse, sub formă de donaţie, pentru a putea lupta împotriva pandemiei de gripă din ţările în curs de dezvoltare. În cazul în care unităţile de producţie ale Sanofi Pasteur vor fi total angajate în producţia vaccinului pandemic, compania va furniza acest vaccin şi printr-o politică de preţuri diferenţiate pentru ţările în curs de dezvoltare.

"Dorinţa de a deveni lider global în domeniul sănătăţii, şi nu doar o companie farmaceutică ale cărei activităţi se concentrează în SUA şi Europa, se află în centrul strategiei Sanofi-Aventis.

Viitorul industriei noastre este legat de identificarea soluţiilor de îngrijire a sănătăţii pentru ţările emergente. Pe lângă sprijinirea eforturilor guvernamentale, lucrăm şi cu organizaţii internaţionale, precum OMS, Fundaţia "Bill and Melinda Gates” şi alţi jucători globali din domeniul sănătăţii. Reunind eforturile, precum şi dedicarea şi motivaţia fiecăruia dintre noi, vom putea salva milioane de vieţi", susţine Christopher A. Viehbacher.

Sanofi Pasteur operează facilităţi de producţie a vaccinului antigripal în Swiftwater ( Pennsylvania, SUA), şi în Val de Reuil (Franţa). Toate facilităţile de producţie a vaccinului antigripal deţinute de Sanofi Pasteur au fost proiectate şi construite astfel încât să se poată face trecerea de la producţia de vaccin antigripal sezonier la producţia de vaccin antigripal pandemic.

Răspunsul Sanofi Pasteur la noua tulpină de virus gripal A(H1N1) este de a menţine flexibilitatea în producţia de vaccin antigripal. Compania va continua să producă vaccinul pentru gripa sezonieră pentru sezonul de gripă 2009/2010 din emisfera nordică, conform recomandărilor OMS. Producţia de vaccin pentru gripa sezonieră din emisfera nordică şi sudică rămâne o prioritate, deoarece gripa sezonieră este o maladie gravă care provoacă între 250.000 şi 500.000 de decese pe an. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.
MS: Pacienţii cu gripă A/H1N1 internaţi au o evoluţie favorabilă Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Cei cinci pacienţi, internaţi în continuare la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti şi la Timişoara, au o evoluţie favorabilă, se află sub supraveghere medicală şi primesc tratament antiviral, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii...