Cele mai citite
 


Şcolile din România pot participa la concursul Food 4U
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Şcolile din România pot participa alături de copii din alte 28 de ţări la cea de-a VII-a ediţie a concursului Food4U, care are drept scop sensibilizarea tinerilor între 14 şi 19 ani asupra importanţei regimului alimentar sănătos, corect şi echilibrat.
Potrivit unei note a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, înscrierea la concurs se poate face până la 1 martie.
Concursul este organizat de ministerul italian pentru Politici Agricole şi Alimentare şi Forestiere, sub înaltul patronaj al Preşedinţiei Republicii Italiene, al Ministerului Afacerilor Externe, al Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Reprezentanţei Comisie Europene în Italia.
Participarea la competiţie constă în realizarea unui spot video, însoţit de un backstage, care să sublinieze punctul de vedere pe care îl pot avea tinerii cu privire la conştientizarea populaţiei cu privire la dieta echilibrată, urmărind conştientizarea tinerilor asupra consumului de fructe şi legume, înţelegerea asupra rolului alimentelor bio, formarea unei atitudini critice faţă de comportamentele nesănătoase, cum ar fi excesul de alimente, consumul de băuturi alcoolice.
Spotul va fi realizat în limba română cu subtitrare în engleză şi va fi însoţit de un backstage cu o durată de 3 minute care va reda atmosfera generală în care a fost creat spotul.
Cei interesaţi se pot informa despre competiţie pe pagina de web www.food-4u.it.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt insuficiente pentru reducerea riscului unor afecţiuni grave (studiu) Londra, 1 apr /Agerpres/- Cinci porţii zilnice de fructe şi legume ar putea să nu fie de ajuns pentru reducerea riscului de cancer sau accident vascular cerebral (AVC) şi nici al decesului din orice altă cauză, în acest scop fiind nevoie de cel puţin şapte porţii zilnice, în special de legume, este concluzia...
Consumul de fructe şi legume creşte apetitul pentru junk food (studiu) A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la începutul lunii mai de revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' a întărit această credinţă populară descoperind...
Campania '5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe', în grădiniţe Peste 400 de grădiniţe din România şi aproximativ 1.500 din Polonia participă la campania "5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe", care promovează consumul de legume şi fructe de către copii, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Producătorilor de Sucuri.
Stilul de viaţă sănătos reduce riscul de îmbolnăvire cardiovasculară Obezitatea şi diabetul sunt consecinţele unui stil de viaţă nesănătos, de aceea se impune o alimentaţie echilibrată cu multe fructe şi legume şi mişcare, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cardiovasculară, a declarat, vineri, prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, cu prilejul...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.