Cele mai citite
 


Executivul a decis reorganizarea unor spitale din Şimleu Silvaniei şi Tăşnad
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern (HG) privind desfiinţarea Centrului de Cercetări şi Asistenţă Medicală Şimleu Silvaniei şi reorganizarea Spitalului Orăşenesc din localitate, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS), remis joi AGERPRES.
În prezent, Centrul de Cercetare şi Asistenţă Medicală Şimleu Silvaniei funcţionează, în mare parte, în cadrul Spitalului Orăşenesc. Doar compartimentele de medicină internă şi de endoscopie digestivă ale centrului se află în alt imobil, chiar dacă secţia de gastroenterologie se află în clădirea spitalului.
În acest fel, pacienţii sunt nevoiţi să parcurgă o distanţă destul mare între secţie şi compartimentul de investigaţii.
Prin măsura propusă de MS, se reduc cheltuielile de regie. Vor exista laboratoare de investigaţii şi tratament unice, care vor fi utilizate în comun, completându-se şi schema de personal, iar pacienţii vor beneficia de servicii complete la nivelul de competenţă al unităţii.
Potrivit comunicatului MS, prin reorganizarea propusă în HG, se va utiliza eficient personalul celor două unităţi, se va optimiza activitatea medicală în condiţii de eficienţă economică. Liniile de gardă vor fi organizate unitar asigurând continuitatea asistenţei medicale în oraşul Şimleu Silvaniei, cu implicarea tuturor medicilor de specialitatea respectivă din ambele unităţi sanitare şi vor funcţiona la nivelul spitalului, unde sunt şi celelalte specialităţi.
Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului, va fi preluat de Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei.
Personalul tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere va fi preluat, cu încadrarea în normativul de personal, sau, după caz, va fi redistribuit la alte unităţi sanitare, precizează comunicatul MS.
Reorganizarea structurilor celor două unităţi medicale şi organizarea unitară a activităţii face parte din strategia Ministerului Sănătăţii de a creşte calitatea actului medical şi de a optimiza asistenţa medicală acordată pacienţilor. Mai mult, reorganizarea a fost propusă de către autoritatea locală.
Tot la propunerea MS, executivul a aprobat şi HG privind aprobarea transferului managementului asistenţei medicale al Spitalului Orăşenesc Tăşnad de la Consiliul Local al oraşului la Consiliul Judeţean Satu Mare, precum şi desfiinţarea acestui spital prin reorganizare ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.
Comunicatul MS precizează că prin HG se aprobă reorganizarea Spitalului Orăşenesc Tăşnad ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, cu preluarea personalului şi a patrimoniului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiecte de reorganizare a sistemului spitalicesc, supuse dezbaterii publice Bucureşti, 7 ian /Agerpres/ - Patru proiecte de hotărâri de Guvern care vizează desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare se află în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, începând de vineri, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Nouă spitale bucureştene vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada 12-15 august Nouă spitale vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 12-15 august, cu ocazia sărbătorii "Adormirea Maicii Domnului".
Asistenţa medicală în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai în Capitală va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare: