Cele mai citite
 


Hunedoara: Analize microbiologice la cornurile pentru elevi, roase de şoareci
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 17 feb /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a început procedura de analiză microbiologică în cazul cornurilor roase şi infestate cu urme de excremente de şoareci, ce ar fi urmat să ajungă la elevii unui şcoli generale din Deva, în cadrul programului ''Cornul şi laptele''.
''Am început analizele microbiologice pentru că trebuie să ştim exact ce se afla pe acele cornuri. Vom întocmi un raport complet pe care îl vom înainta Inspectoratului Şcolar şi Consiliului Judeţean Hunedoara. Cele două instituţii vor decide ce se va întâmpla cu firma care a produs cornurile'', a declarat, joi, directorul executiv al DSP Hunedoara, Dumitra Ştefan.
Ea a menţionat că, din primele observaţii, printre cornurile ce erau destinate elevilor de la Şcoala generală nr.5 Deva se aflau unele care nu erau proaspete, chiar dacă data fabricaţiei de pe ambalaj coincidea cu ziua livrării.
Specialiştii DSP Hunedoara au recomandat conducerii şcolii generale să verifice fiecare corn, inclusiv starea de prospeţime şi ambalajul.
Conducerea Şcolii generale nr.5 din Deva a sesizat, miercuri, inspectorii sanitari, după ce mai multe cornuri oferite elevilor în cadrul programului ''Cornul şi laptele'' prezentau urme de rosături şi excremente de şoarece.
Directorul şcolii, Iuliu Deldegan, a declarat că situaţia nu este singulară, elevii primind de câteva ori cornuri care nu respectau normele de igienă sau erau foarte tari.
La Şcoala generală nr. 5 din Deva învaţă 683 de elevi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a amendat cu 10.000 de lei compania regională de apă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a amendat, luni, cu 10.000 de lei operatorul regional de apă Apa Prod SA Deva, pentru că nu a anunţat la timp că vineri a avut probleme pe reţea, iar parametrii de potabilitate ai apei livrate populaţiei s-au modificat şi nu se mai încadrează în normele legale...
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a aplicat o nouă amendă operatorului regional de apă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a aplicat, marţi, o nouă amendă, în valoare de 10.000 de lei, operatorului regional de apă Apa Prod SA Deva, deoarece probele de turbiditate la apa livrată în reţea, la sfârşitul săptămânii trecute, nu s-au încadrat în parametrii de potabilitate.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică s-a sesizat în cazul apei cu turbiditate crescută Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara s-a sesizat, vineri, în cazul apei reci furnizate populaţiei din 11 localităţi ale judeţului după ce operatorul regional a decis să întrerupă alimentarea consumatorilor deoarece apa care ajungea în casele acestora era tulbure.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică primeşte vaccin hexavalent şi antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit, luni, aproape 1.700 de doze de vaccin hexavalent şi 10.600 de vaccin antigripal, acestea urmând să fie repartizate medicilor de familie în cursul zilei de marţi, în funcţie de solicitările acestora.
MS: Măsuri pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire în şcoli Ministerul Sănătăţii a elaborat un plan de măsuri care va fi aplicat în unităţile de învăţământ pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire şi prevenirea transmiterii acestor boli în colectivitate.
Braşov: Rezultate negative după analizele intermediare făcute de DSVSA la laptele şi cornul distribuite în şcoli Analizele intermediare bacteriologice făcute până acum de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov la laptele, cornurile şi paiele cu care se consumă laptele din cutii sunt negative, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean, directorul DSVSA...