Cele mai citite
 


O substanţă al cărui efect a fost descoperit accidental oferă noi speranţe în cazurile de calviţie
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

Veşti bune pentru şoarecii care suferă de calviţie: un tratament de doar 5 zile le poate reface desimea blăniţei, însă din păcate va mai trece timp până când acest tratament descoperit accidental de oamenii de ştiinţă de la University of California, din Los Angeles, va intra în faza de testare pe oameni, conform AFP.

Deşi calviţia şi albirea părului au fost vreme îndelungate asociate unei stări de stres ridicată, un cercetător specialist în problemele aparatului digestiv, Dr. Mulugeta Million, susţine că nu se aştepta ca inhibarea unor receptori cheie în declanşarea reacţiilor de stres va avea un efect atât de evident asupra regenerării şi creşterii părului pierdut.

'A fost un rezultat complet neaşteptat', a comentat Mulugeta Million, co-director al UCLA/CURE Digestive Diseases Research Center. 'Noi nu ne ocupăm de păr şi nu ne-am propus să încercăm să obţinem regenerarea părului', a mai adăugat el.

Dr. Million şi colegii săi studiau funcţiile digestive la şoareci care întâmplător aveau şi alopecie din cauza unui nivel mărit în organism de corticotropină, un hormon care are legătură cu felul în care organismul răspunde la stres. După injectarea la aceşti şoareci a unei substanţe care inhibă sinteza de corticotropină, o dată pe zi, timp de 5 zile, toţi şoarecii cu alopecie şi-au recuperat blăniţa pierdută.

'Am fost complet nepregătiţi în faţa acestui rezultat', susţine Dr. Million.

Rezultatele acestui tratament sunt incomparabil superioare celor înregistrate de produsele comercializate împotriva calviţiei, care oferă doar o recuperare 'moderată' a părului pierdut, conform rezultatelor studiului publicat online pe site-ul PLoS One.

Cercetătorii californieni susţin că blocarea temporală a receptorilor acestui hormon 'ar putea reprezenta terapia revoluţionară pentru alopecie' aşteptată de atât de mult timp.

'Ceea ce putem spune cu certitudine este că acest inhibator de corticotropină, (denumit astressin-B) reiniţiază procesul de creştere a părului. La indivizii cu calviţie, aşa cum au fost aceşti şoareci, foliculii de păr sunt în stare latentă. Substanţa inhibitoare a corticotropinei îi trezeşte, iar procesul de creştere a părului este reluat', explică Dr. Million.

Acest tratament nu numai că reiniţiază procesul de creştere a părului, dar şi stopează pierderea părului din fazele incipiente. De asemenea s-a observat că reface şi pigmentaţia părului, putând fi eficient şi împotriva albirii premature a părului.

Noul tratament urmează să fie testat în continuare pe cobai, iar apoi se va trece în faza de testare clinică pe voluntari umani,

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...
Terapii complementare in alopecie Multe persoane care sufera de alopecie recurg la terapiile complementare in cautarea unei cai de a face sa le creasca din nou parul .
Nouă genă identificată, responsabilă de calviţia masculină O echipă de cercetători americani de la Universitatea Columbia a descoperit o nouă genă responsabilă de căderea părului la bărbaţi, descoperire importantă pentru că deschide calea pentru posibile noi tratamente împotriva calviţiei, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature, transmite...
Oamenii de ştiinţă spanioli confirmă relaţia dintre calviţia timpurie şi problemele de prostată Oamenii de ştiinţă spanioli au confirmat relaţia dintre alopecia androgenetică, adică o calviţie (cădere a părului) timpurie, şi hiperplazia benignă de prostată (HBP), sau adenomul de prostată, notează miercuri EFE.
S-a descoperit de ce apar firele albe de păr Griji, stres, sau vârsta? Se pare că altceva: cercetători de la Centrul Medical Langone din cadrul Universităţii din New York au identificat o proteină numită 'Wnt', care coordonează pigmentarea capilară şi, prin urmare, ar putea fi responsabilă de apariţia firelor albe de păr, notează ziarul ABC.
Cristian Margarit, consultant nutritie si fitness: „Cum am invins hernia de disc?“ ArtroHelp reprezinta experienta mea de peste 10 ani in domeniul suplimentelor nutritive si in recuperarea problemelor de articulatii, tratate cu sau fara interventie chirurgicala.