Cele mai citite
 


Experţii NASA au demonstrat că omul nu poate procrea în spaţiu
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington/Moscova, 17 feb /Agerpres/ - Un obstacol serios în cucerirea spaţiului de către omenire ar putea deveni recenta descoperire a oamenilor de ştiinţă din cadrul NASA, care au demonstrat că omul nu poate procrea în spaţiu din cauza radiaţiilor puternice, relatează joi presa americană, monitorizată de portalul Trend.
'Tehnologia actuală pentru protecţia împotriva radiaţiilor, cel mai probabil, nu va permite femeilor însărcinate să se deplaseze pe Marte' - argumentează un cercetător din cadrul Ames Research Center, divizie de cercetare a NASA.

Dacă nu se va inventa un înveliş exterior care să asigure o mai bună şi sigură protecţie a navelor spaţiale, embrionul uman va pieri din cauza radiaţiilor cosmice puternice, potrivit acestuia.

În acelaşi timp, după cum relatase anterior Interfax, în prezent, într-un laborator al Institutului de Probleme Biomedicale de pe lângă Academia de Ştiinţe a Federaţiei Ruse din Moscova este în plină desfăşurare un experiment unic privind trimiterea unui desant uman pe Marte. În cadrul experimentului intitulat 'Marte-500' este simulată o călătorie pe Planeta Roşie. Mai mulţi voluntari au fost de acord să stea izolaţi un an şi jumătate într-o machetă de navă spaţială, simulându-se un zbor pe Marte.

La etapa actuală, echipa de voluntari a 'ajuns şi a păşit pe Marte', unde va petrece mai bine de o lună, iar, apoi, va face 'cale întoarsă' timp de 240 de zile, în plus va efectua zece zile de aclimatizare la condiţiile Terrei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna mai Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna septembrie Cunoaşterea ştiinţifică se diversifică continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie sau despre mediu. Prezentăm o selecţie a celor...
Brăila: Autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică, în dotarea ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a fost dotat cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
Descoperire importanta in tratarea cancerului pulmonar: Un nou compus aflat in curs de cercetare, prelungeste semnificativ durata de viata a pacienţilor cu cancer pulmonar In cadrul celui de-al 35-lea Congres al Societatii Europene de Oncologie Medicala ( ESMO), Roche a prezentat studii clinice care arata progresele semnificative obtinute in tratamentul persoanelor diagnosticate cu cancer bronho-pulmonar.
TOP ŞTIINŢÃ Principalele titluri din domeniu anunţate în octombrie Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna aprilie Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...