Cele mai citite
 


Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 17 feb /Agerpres/ - Aproximativ o sută de salariaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare au protestat, joi, în curtea instituţiei, împotriva intenţiei guvernanţilor de a transforma unitatea medicală în secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.
Manifestanţii au susţinut că decizia de comasare a celor două spitale nu va duce la îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite pacienţilor, ei temându-se că că îşi vor putea pierde locurile de muncă.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Pneumoftiziologie, în unitatea medicală s-au făcut investiţii în achiziţionarea de aparatură performantă, în renovări, spitalul are personal medical calificat şi nu are datorii financiare.
Proteste similare au mai avut loc, în ultimele săptămâni, în judeţul Constanţa, la Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi la Sanatoriul Balnear Mangalia.
Conform Ministerul Sănătăţii, 182 de spitale din ţară vor fi transformate în secţii exterioare ale altor unităţi sau vor deveni cămine de bătrâni.
În judeţul Constanţa sunt vizate de reorganizare şapte unităţi medicale. Vor fi comasate Spitalul de Recuperare Medicală Eforie Nord cu Institutul Naţional de Balneoclimatologie Bucureşti, Sanatoriul Balnear Mangalia cu Sanatoriul Techirghiol, Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Judeţean Constanţa, Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare cu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Totodată, Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Centrul de Sănătate Băneasa sunt propuse pentru a deveni cămine pentru bătrâni sau centre de permanenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului Cernavodă pentru ca unitatea medicală să nu fie desfiinţată Constanţa, 8 feb /Agerpres/ - Circa 100 de salariaţi de la Spitalul Orăşenesc Cernavodă au protestat, marţi, în faţa instituţiei, faţă de intenţia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea sanitară.
Constanţa: Consiliul Judeţean a aprobat comasarea Spitalului de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a decis ca Spitalul de Ftiziologie Agigea să fie comasat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi, potrivit managerului SCJU, dr. Dan Capăţână, este singura dintre propunerile Ministerului Sănătăţii cu privire la reorganizarea spitalelor din judeţ care a fost...
Constanţa: Managerul spitalului judeţean susţine că MS comasează spitalele de pe poziţii de forţă, fără consultarea autorităţilor locale Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dan Căpăţână, susţine că Ministerul Sănătăţii (MS) acţionează ''de pe poziţii de forţă'' referitor la intenţia de a comasa unităţi medicale, fără a se consulta cu autorităţile locale care le au în administrare.
Constanţa: Demersuri pentru ca singurul spital din Cernavodă să nu fie desfiinţat Reprezentanţii Primăriei Cernavodă fac demersuri pentru ca singurul spital din oraş să nu fie desfiinţat şi transformat în cămin pentru bătrâni, conform unui proiect de lege iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care unitatea medicală este una modernă şi deserveşte peste 30.000 de locuitori...
Constanţa: Spitalul Judeţean, clasificat la nivelul întâi de competenţe Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este una dintre cele şapte unităţi medicale din ţară care au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii la nivelul întâi de competenţe.
Constanţa: Bolnavii psihic de la Centrul de Sănătate Băneasa, transferaţi în judeţul Vaslui Un număr de 20 dintre cei 56 de pacienţi cu grave probleme psihice spitalizaţi la Centrul de Sănătate Băneasa sunt transferaţi, pe parcursul zilei de vineri, la o unitate medicală din judeţul Vaslui, după ce, prin ordin ministerial, centrul de sănătate constănţean a fost desfiinţat pe 1 aprilie.