Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis, joi, AGERPRES, pentru începerea lucrărilor de reabilitare şi reparaţii capitale au fost repartizate celor 41 de spitale peste 27,87 milioane de lei.
'Am declarat că priorităţile anului acesta pentru investiţii sunt în domeniile oncologie şi terapie intensivă. După ce am alocat peste 150 de milioane de lei pentru programul de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară, acum suntem în măsură să începem programul de investiţii în secţiile de ATI din mai multe spitale', a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, citat în comunicat.
Cele mai multe fonduri au fost repartizate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj (3.000.000 de lei), Institutul Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu (2.000.000 de lei), Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara (2.000.000 de lei), Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea (1.500.000 de lei), Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti (1.000.000 de lei), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (1.000.000 de lei), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova (1.000.000 de lei), Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL 'Prof dr. Hociotă' Bucureşti (1.000.000 de lei), Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu-Mare (1.000.000 de lei).
În Bucureşti, au mai primit bani Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca (700.000 de lei), Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi (400.000 de lei), precum şi Institutul Naţional de Endocrinologie 'C.I.Parhon' (400.000 de lei).
Unităţile sanitare incluse în program vor raporta lunar rezultatele obţinute în luna anterioară, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Ministrul Cseke Attila: Prioritatea pentru 2011 este introducerea cardului naţional de asigurat Introducerea cardului naţional de sănătate, reorganizarea sistemului spitalicesc şi investiţiile în domeniile oncologic, anestezie, terapie intensivă reprezintă cele mai importante proiecte ale anului 2011 pentru Ministerul Sănătăţii, a declarat joi, în conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Camelia Roiu - în comisia de disciplină a Spitalului de Arşi, luni; aproximativ 23.000 de semnături pentru susţinerea medicului Doctor Camelia Roiu - care a făcut publice imagini cu plaga unui pacient infestată cu larve, în secţia ATI a Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală - a fost convocată în comisia de disciplină a unităţii sanitare, luni, între timp fiind strânse aproximativ...