Cele mai citite
 


În municipiul Braşov, mai funcţionează şase magazine de produse etnobotanice
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Braşov, 17 feb /Agerpres/ - Şase unităţi care comercializează produse etnobotanice mai funcţionează în municipiul Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov, Ionuţ Spătaru.
'Au fost identificate şase astfel de unităţi, în urma controalelor efectuate la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Garda Financiară. Au fost date amenzi de 30.000 de lei, iar la trei dintre aceste unităţi activitatea de comercializare a produselor etnobotanice a fost oprită temporar. Ei nu mai au voie să desfăşoare activităţi de comerţ în aceste unităţi pentru că nu au autorizaţii de funcţionare conform legii. Vom face verificări şi în zilele următoare să vedem dacă respectă măsurile impuse de noi', a spus directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.
Acesta a adăugat că, din cele şase, mai sunt trei care funcţionează şi care, în momentul controlului, erau închise, celorlalte trei în care activitatea de comercializare a fost oprită pentru că nu aveau autorizaţie de funcţionare de la Primărie, putând fi redeschise, dacă vor obţine autorizaţii.
Ionuţ Spătaru a declarat că anul trecut pe raza municipiului funcţionau 17 puncte de comercializare a produselor etnobotanice. Cinci au fost închise definitiv, iar pentru alte două s-a lua măsura suspendării activităţii pe o perioadă de şase luni.
'Celelalte erau puncte în general la parterul unor blocuri, iar, din verificările făcute de noi, acestea s-au închis. Dacă continuă să vândă la anumite ore sau prin spatele acestor puncte de vânzare, nu avem sesizări în acest sens. Din toate verificările făcute de noi până acum acestea sunt închise', a precizat Ionuţ Spătaru.
Anul trecut, în luna noiembrie, primarul George Scripcau a emis un ordin prin care se interzicea vânzarea de produse etnobotanice pe raza municipiului Braşov. Ordinul a fost supus dezbaterii şi aprobării Consiliului Local, care a votat în unanimitate interzicerea vânzării de produse etnobotanice pe raza municipiului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tribunalul Braşov a dat câştig de cauză primăriei în lupta cu etnobotanicele Magistraţii Tribunalului Braşov au respins cererea formulată de una dintre cele patru firme care comercializează produse etnobotanice pe raza municipiului, care a cerut instanţei să respingă aplicarea hotărârii Consiliului Local din noiembrie 2010 prin care se interzice funcţionarea magazinelor şi c...
Braşov: Liniile de gardă din spitalele braşovene trebuiau aprobate de plenul Consiliului Judeţean Preşedintele Comisiei de Sănătate din Consiliul Judeţean Braşov (CJ), Mariana Câju, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că liniile de gardă ale celor şase spitale din subordinea CJ trebuiau aprobate conform legii, de plenul Consiliului, însă nu a fost prezentat, niciodată, plenului CJ un asemenea...
Procurorii DIICOT au descoperit la Braşov 300.000 de euro, proveniţi din vânzarea de etnobotanice Procurorii DIICOT din Braşov au descoperit o casetă de valori, aflată la o unitate bancară din municipiul Braşov, în care se aflau 300.000 de euro, banii fiind obţinuţi de o grupare ce se ocupa cu comercializarea de produse etnobotanice.
Brăila: Marfă confiscată şi sancţiuni contravenţionale aplicate societăţilor care vând etnobotanice Două societăţi comerciale din Brăila, care comercializează produse etnobotanice, au fost sancţionate contravenţional şi s-au ales cu o parte din marfă confiscată, în urma unei acţiuni de verificare, întreprinse în baza unui ordin emis de prefectul de Brăila, Dumitru Popa, se arată într-un comunicat de...
Dâmboviţa: Suspiciuni de vânzare de etnobotanice la un magazin de comercializare a îngrăşămintelor de plante Târgovişte, 2 mar /Agerpres/ - Poliţiştii au ridicat, miercuri, peste 1.400 de pliculeţe cu privire la care există suspiciuni că ar conţine substanţe etnobotanice, dintr-un magazin de plante şi hrană pentru animale din Târgovişte.
Prefectul Capitalei respinge acuzaţiile edilului Chiliman pe tema etnobotanicelor Poziţia exprimată de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi acuzaţiile aduse de acesta privind părtinirea comercianţilor de produse etnobotanice de autorităţile statului sunt total nefondate, Prefectura Capitalei iniţiind încă din octombrie a.c. o amplă acţiune de control a acestor magazine, a afirmat...