Cele mai citite
 


Mehedinţi: Sindicaliştii de la Spitalul orăşenesc Strehaia protestează
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta-Turnu Severin, 17 feb /Agerpres/ - Peste o sută de salariaţi ai Spitalului orăşenesc Strehaia au organizat, joi, un marş de protest pe străzile oraşului în semn de nemulţumire faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea în cămin pentru persoanele vârstnice.
Liderul sindicaliştilor, Daniel Cioplea, a declarat pentru AGERPRES că protestul, început la ora 13,00, va dura până la ora 15,00, scopul acţiunii fiind acela de a sensibiliza autorităţile centrale de a reveni asupra hotărârii de desfiinţare a spitalului din Strehaia.
'Nu există motive justificate de desfiinţare a acestuia. El asigură asistenţă medicală pentru 70.000 de cetăţeni. Nu înregistrăm datorii şi avem în derulare un proiect de modernizare a ambulatoriului, finanţat cu un milion de euro nerambursabili de la Uniunea Europeană. În afară de acestea, oraşul dispune deja de un cămin de bătrâni', a precizat Cioplea.
La acţiunea de protest a sindicaliştilor de la Spitalul orăşenesc Strehaia s-au alăturat circa 300 de persoane din localitate.
'Dacă nu vom reuşi să convingem Ministerul Sănătăţii să revizuiască lista cu spitalele care urmează să fie desfiinţate, ne vom căuta dreptatea în instanţă', a concluzionat Cioplea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: Comercializarea băuturilor alcoolice, interzisă în Strehaia, pe timpul protestului organizat la spitalul din localitate Drobeta Turnu Severin, 17 feb /Agerpres/ - Vânzarea băuturilor alcoolice în oraşul Strehaia este sistată, joi, între orele 12,00 şi 16,00, pe durata desfăşurării protestului organizat de sindicaliştii Spitalului orăşenesc din localitate, a anunţat reprezentanta Inspectoratului de Jandarmi al judeţului...
Sindicaliştii cer negocierea personalului TESA din sănătate ce urmează să fie disponibilizat Funcţionarea tuturor spitalelor mari riscă să fie grav perturbată de reducerea cu peste 50 la sută a salariaţilor TESA, conform unui comunicat de presă al Federaţiei sindicale Solidaritatea Sanitară.
Mehedinţi: Măsuri de protecţie socială şi de asistenţă medicală pentru pensionari, pe perioada caniculei Reprezentanţii Instituţiei Prefectului-judeţul Mehedinţi vor avea, în perioada care urmează, întâlniri zonale cu reprezentanţii primăriilor, cu directorii unităţilor de învăţământ, cu şefii posturilor de poliţie şi ai serviciilor deconcentrate pentru asigurarea, mai ales în comunităţile rurale, a unor...
Mehedinţi: Peste 450 de asiguraţi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a primit de la începutul anului şi până la 1 octombrie 452 de cereri de la asiguraţi pentru asistenţă medicală la domiciliu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.