Cele mai citite
 


Agricultori români şi bulgari vor cultiva plante medicinale în cadrul unui proiect transfrontalier
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 17 feb /Agerpres/ - Agricultorii din România şi din Bulgaria vor cultiva plante medicinale în judeţele Călăraşi (România) şi Silistra (Bulgaria), informează postul naţional de televiziune de la Sofia.
Se aşteaptă ca în cadrul proiectului realizat prin programul operaţional de cooperare transfrontalieră România şi Bulgaria să fie angajaţi circa 50 de fermieri din România şi încă 30 din Bulgaria. Proiectul va continua un an şi este menit să dovedească avantajele cultivării plantelor medicale faţă de agricultura tradiţională pentru zonă, a declarat Manuela Sideroff, conducător al proiectului. În România vor fi cultivate circa 15 specii de plante medicinale, iar în Bulgaria - patru specii. În cadrul proiectului va fi efectuat şi un studiu de marketing menit să stabilească posibilităţile de realizarea producţiei pe piaţă.

Valentin Kopringiiski, fermier bulgar cu peste 10 ani de experienţă în creşterea lavandei, susţine că în prezent această activitate este foarte profitabilă. În opinia lui, investiţia făcută se recuperează în trei ani după începerea afacerii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul bulgar aprobă un nou acord cu România privind evitarea dublei taxări Guvernul de la Sofia a aprobat miercuri un proiect de acord între Bulgaria şi România pentru evitarea dublei taxări şi prevenirea evaziunii fiscale în ceea ce priveşte impozitul pe venit, informează serviciul de presă al executivului, citat joi de agenţia bulgară Focus.
Valeriu Tabără: utilizarea şi circulaţia plantelor medicinale nu vor fi puse în pericol Bruxelles, 21 feb /Agerpres/ - Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a dat asigurări că utilizarea şi circulaţia plantelor medicinale nu vor fi puse în pericol din cauza măsurilor privind combaterea comercializării substanţelor etnobotanice.
Extractul unei plante medicinale chineze, mai cancerigen decât tutunul /studiu/ Acidul aristolochic, extras dintr-o plantă medicinală utilizată de secole în China pentru a trata artrita şi alte inflamaţii, este mai cancerigen decât tutunul şi generează cancere ale căilor urinare, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, publicat miercuri şi citat de AFP.
World Vision România lansează, în parteneriat cu MSD România, proiectul ”Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame”, cu scopul reducerii mortalităţii materne în ţara noastră Fundaţia World Vision România, împreună cu compania farmaceutică Merck Sharp and Dohme (MSD) România, demarează un amplu program de reducere a mortalităţii materne din ţara noastră, ca parte a iniţiativei globale MSD for Mothers, cu obiectivul ca nicio mamă să nu mai moară dând viaţă.
(Corespondenţă) Bulgaria este interesată să preia bune practici de la sistemul SMURD din România Sofia, 4 dec - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Medicii bulgari propun ca ţara lor să preia bune practici de la sistemul SMURD din România. Uniunea Medicilor din Bulgaria şi Asociaţia Naţională a Pacienţilor au organizat miercuri la Sofia o conferinţă la care invitat special a fost secretarul...
Românii beau mai multă cafea decât ceai (studiu) Un studiu recent privind consumul de ceai verde în România coordonat de prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi arată că majoritatea românilor nu cunosc beneficiile ceaiului verde şi nici compoziţia acestuia.