Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Primăria Teaca nu este de acord cu transformarea centrului de sănătate în cămin pentru bătrâni
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Transformarea Centrului de sănătate Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, în cămin de bătrâni, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, nu este agreată de administraţia acestei comune, primarul Iustian Muntean spunând că astfel trei medici şi cinci asistenţi riscă să îşi piardă posturile.
Potrivit primarului din Teaca, o soluţie ar fi ca unitatea medico-socială finanţată din bugetul local, ce funcţionează în aceeaşi clădire cu centrul de sănătate, să primească aprobarea de a mări numărul de paturi de la 14 la 30, astfel încât măcar asistenţii medicali să nu îşi piardă locul de muncă.
'Vom prelua şi cei cinci asistenţi care momentan lucrează în spital. Să vedem ce se va întâmpla cu cei trei medici care vor rămâne pe drumuri. (...) Am făcut o propunere către cei de la Direcţia de Sănătate Publică, am avut o discuţie cu doamna director Anca Andriţoiu, care a înaintat propunerea Ministerului Sănătăţii. Să vedem ce răspuns va fi', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Iustian Muntean.

Edilul din Teaca spune că transformarea unităţii în cămin pentru bătrâni ar duce şi la desfiinţarea unităţii medico-sociale.
'Trebuie să desfiinţăm automat unitatea medico-socială. Iar vom avea în aceeaşi încăpere două instituţii. Nu ne convine, pentru că nu le putem suporta financiar. Mă gândesc că la un azil de bătrâni - dacă luăm ca exemplu unul din Occident - trebuie o sală de sport, un parc, un spaţiu de distracţie, pe când în unitatea medico-socială sunt cazuri mai grave', a argumentat primarul.

O decizie privind viitoarea destinaţie a Centrului de sănătate Teaca trebuie luată până la sfârşitul lunii martie.
Centrul de sănătate Teaca a fost construit în anul 1993, cu fonduri primite de la Crucea Roşie din Austria şi deserveşte cinci comune: Teaca, Galaţii Bistriţei, Milaş, Urmeniş şi Silivaşu de Câmpie, ceea ce reprezintă o populaţie de circa 13.800 oameni.
Anul trecut, numărul de paturi a fost redus de la 20 la 12, câte patru pentru fiecare specializare: medicină internă, pediatrie şi recuperare balneologie. Cei trei medici specialişti fac naveta de la Reghin, judeţul Mureş, pentru a putea deservi populaţia arondată acestui centru de sănătate.

Potrivit primarului Iustian Muntean, în anul 2009 au existat 696 de internări în această unitate, dintre care 110 pentru pacienţi peste 74 ani, iar anul trecut s-au făcut 588 internări, dintre care 81 în cazul unor persoane trecute de 70 de ani.
Edilul din Teaca a notificat şi Crucea Roşie din Austria în legătură cu intenţia Ministerului Sănătăţii, însă deocamdată nu a primit niciun răspuns.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Soluţie de compromis pentru spitalul desfiinţat la Teaca - centru medical de permanenţă Persoanele care beneficiau de serviciile Centrului de sănătate din comuna Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, desfiinţat de la 1 aprilie, vor beneficia pe viitor nu doar de un azil de bătrâni, ci şi de un centru medical de permanenţă, dotat cu medic şi salvare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul din Teaca, transformat în azil de bătrâni, ar putea fi preluat de CJ Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au decis să înainteze Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud un proiect de hotărâre prin care spitalul din comuna Teaca, recent desfiinţat de Ministerul Sănătăţii, să fie preluat de autoritatea judeţeană, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Bistriţa-Năsăud: Consilierii din Teaca, de acord cu transformarea spitalului în azil de bătrâni Consiliul Local al comunei Teaca, întrunit în şedinţă ordinară, a luat vineri decizia de a aproba transformarea spitalului din localitate în azil de bătrâni, aşa cum a sugerat Ministerul Sănătăţii, după ce în urmă cu o lună s-a declarat împotriva acestui proiect.
Bistriţa-Năsăud: Primarii, de acord să preia spitalele numai dacă se asigură finanţarea Problema preluării celor cinci unităţi cu paturi din judeţul Bistriţa-Năsăud de către autorităţile locale, în cadrul procesului de descentralizare a sistemului sanitar, nu este agreată de primari, dacă nu va fi asigurată şi finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere.
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de un sfert din dozele de vaccin antigripal solicitate au ajuns în judeţ Necesarul de doze de vaccin antigripal de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud este acoperit, în prezent, în proporţie de 22%, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a primit, marţi, doar 3.800 din cele 17.000 de doze solicitate Ministerului Sănătăţii, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către...