Cele mai citite
 


Mureş: Medicii de familie din judeţ vor fi liberi de contract începând cu 31 martie
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Mureş vor fi liberi de contract începând cu data de 31 martie şi vor refuza să semneze contractele propuse de Casa de Asigurări de Sănătate, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş, dr. Elena Mihăescu.
Ea a precizat că medicii de familie au trimis o notificare CJAS Mureş, prin care semnalează nemulţumirile în ceea ce priveşte noul contract-cadru.

'Suntem într-o situaţie absolut dramatică de a nu semna contractul care ni s-a pregătit şi care va avea valabilitate de la 1 aprilie 2011 până în 31 decembrie 2012, din mai multe motive pe care le-am trecut pe această notificare. Azi dimineaţă am depus-o la Casa de Asigurări de Sănătate şi ar fi bine să aflaţi şi dvs că ni se impune buget orientativ de medicamente, că se raportează la trei luni o consultaţie pentru pacienţii cronici, indiferent de câte boli cronice are pacientul', a explicat dr. Elena Mihăescu.

Potrivit acesteia, o altă nemulţumire a medicilor este scăderea la jumătate a valorii punctului per capita, care erau bani de întreţinere a cabinetelor.
În plus, după cum a susţinut dr. Mihăescu, medicilor de familie li se impun tot felul de activităţi care nu au nicio legătură cu serviciile medicale şi care afectează timpul alocat pacienţilor.

'Prin articolul 141 se încalcă prevederile Legii 95 şi Legea bugetului. Articolul 141 dă dreptul specialiştilor de alte specialităţi să preia activitatea medicilor de familie în cazul în care aceştia refuză semnarea contractului. De asemenea, nouă ni se oferă varianta de a munci la cardul de asigurat, trebuind să asigurăm noi internet în bandă largă, calculatoare, imprimante, sisteme de back-up, cititoare de carduri pentru implementarea e-România, e-Sănătate şi care toate se vor cumpăra din bugetul de venituri şi cheltuieli sau, după caz, din veniturile proprii', a susţinut Elena Mihăescu.
Ea a precizat că aceste prevederi impun medicului o activitate care nu îi aparţine şi cheltuieli aberante, care în niciun caz nu ar trebui să aparţină medicilor.

'De asemenea, contestăm Ordinul nr. 7 din 26 ianuarie 2011 referitor la centrele de permanenţă, care propune penalizarea medicilor aflaţi într-un contract pentru refuzul de a participa într-un alt contract. Munca forţată, din câte ştiu eu, este interzisă peste tot în lume, inclusiv în România, deşi ştim că centrele de permanenţă sunt o necesitate în anumite zone. Aici ar trebui să apară şi obligaţia comunităţilor locale şi a DSP-urilor, care ar trebui să asigure sediu, plata utilităţilor, a personalului şi dotarea', a subliniat medicul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Medicii de familie, nemulţumiţi de noul contract-cadru cu Casa de Sănătate Medicii de familie din judeţul Hunedoara nu vor semna contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de la 1 iunie, fiind nemulţumiţi de mai multe prevederi incluse în document despre care susţin că vor falimenta cabinetele cu mai puţin de 1.800 de pacienţi pe listă şi sunt defavorabile...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.