Cele mai citite
 


Covasna: Deputatul Horia Grama susţine că este aberantă comasarea spitalului din Vâlcele cu spitalul de Cardiologie
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, cataloghează drept 'aberantă' propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalului din localitatea Vâlcele cu spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, pe considerentul că au două profiluri medicale distincte.
Horia Grama a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că spitalul din Vâlcele este singura unitate medicală din ţară care se ocupă de recuperarea persoanelor cu distrofii musculare, menţionând că a fost ridicat în această localitate în urmă cu zeci de ani tocmai pentru că acolo există factori naturali şi o climă adecvată pentru tratarea acestor bolnavi.

'Ar fi aberant să desfiinţezi acest spital unic în ţară, care are o tradiţie îndelungată, să fie absorbit de altul şi să muţi bolnavii în altă locaţie. Spitalul din Vâlcele are 80 de paturi şi au dreptul şi oamenii aceştia, care au probleme de sănătate grave, să aibă un loc al lor unde să vină la recuperare', a declarat Horia Grama.

În opinia acestuia, nici ideea preluării managementului spitalului din Vâlcele de către cel de Cardiologie din Covasna nu reprezintă o soluţie, deoarece se află la o distanţă de aproape 40 de kilometri, iar o unitate medicală nu poate fi condusă 'prin corespondenţă'.

Horia Grama a declarat că va adresa o interpelare pe această temă Ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, prin care îi va solicita să renunţe la acest proiect de restructurare.
De asemenea, îi va cere să găsească o soluţie pentru spitalul din Întorsura Buzăului, o unitate nouă în care s-au investit peste 3 milioane de euro, care nu a funcţionat nici măcar o singură zi, deoarece nu are dotarea medicală necesară şi nici medici specialişti.
Acesta a funcţionat ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, dar noul proprietar, respectiv Consiliul Judeţean, ar vrea să-i găsească o altă întrebuinţare.

Conducerea Primăriei Întorsura Buzăului a declarat în mai multe rânduri că este dispusă să-l preia, dar numai după ce se va rezolva problema dotării, deoarece nu are fondurile necesare pentru o astfel de investiţie.
Horia Grama a declarat că închiderea spitalului din Întorsura Buzăului nu reprezintă o soluţie, deoarece cei aproape 30.000 de oameni din zonă vor rămâne fără asistenţă medicală de specialitate, iar cele mai apropiate spitale se află la o distanţă de peste 30 de kilometri, la Braşov, respectiv la Sfântu Gheorghe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: CJ a aprobat comasarea Centrului de sănătate din Întorsura Buzăului cu Spitalul de Cardiologie Consiliul Judeţean Covasna şi-a dat joi acordul pentru comasarea Centrului de sănătate din Întorsura Buzăului cu Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, aflat în din subordinea Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Organizaţia PSD cere criteriile pe baza cărora s-a decis mutarea spitalului din Vâlcele Preşedintele organizaţiei PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că i-a solicitat ministrului Sănătăţii să-i prezinte motivaţia deciziei de a desfiinţa Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele şi de a-l muta la Întorsura Buzăului.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: Două spitale de interes naţional din judeţ rămân în subordinea Ministerului Sănătăţii Două din cele şase spitale din judeţul Covasna, respectiv Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind catalogate drept instituţii de interes naţional.