Cele mai citite
 


Olt: Medicii de familie refuză semnarea contractelor cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Olt sunt nemulţumiţi de prevederile noilor contracte care ar trebui semnate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Olt. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, Viorel Rădulescu, a declarat, joi, pentru Agerpres, că o decizie în privinţa semnării acestor documente va fi luată vineri.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Olt a avertizat că s-ar putea ajunge în situaţia în care pacienţii să fie nevoiţi să plătească pentru orice serviciu primit de la medicii de familie şi a mai spus că este ilegală înlocuirea medicilor de familie cu medici de specialitate.

'Din discuţiile mele cu medicii de familie am constat că ei refuză să semneze contractele respective din mai multe cauze. Dacă aceste contracte nu vor semnate, probabil că o perioadă vom acorda consultaţii gratuite, apoi se va trece la taxarea pacienţilor' a afirmat Rădulescu.

Acesta a menţionat că medicii de familie sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să semneze contractul cadru pe doi ani, în condiţiile în care nu se cunosc bugetele Ministerului Sănătăţii şi CNAS pe anul 2012 şi de scăderea valorii punctului per capita şi pe serviciu cu 40% faţă de anul trecut, ceea ce ar putea determina imposibilitatea plătirii salariilor şi facturilor.

Un alt motiv de nemulţumire al medicilor de familie din judeţ îl reprezintă efectuarea gărzilor obligatorii în centrele de permanenţă.
În judeţul Olt sunt 240 de medici de familie care au contract cu CJAS Olt.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj III) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie au ieşit în stradă şi refuză să semneze noul contract-cadru cu CJAS Peste o sută de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au ieşit marţi în stradă pentru a protesta faţă de măsurile Ministerului Sănătăţii privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-2012 şi au anunţat că nu vor semna noile...
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Olt: Medicii de familie au decis să nu semneze noul contract cadru Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, Viorel Rădulescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că medicii de familie din judeţul Olt nu vor semna noul contract cadru pe anii 2011-2012.
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...