Cele mai citite
 


Covasna: Sanitas se implică în perfecţionarea şi recalificarea cadrelor medicale
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva sute de cadre medicale din judeţul Covasna vor urma cursuri gratuite de perfecţionare şi calificare în diverse meserii căutate pe piaţa muncii, cursuri coordonate de Federaţia sindicală Sanitas.
Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat joi, pentru AGERPRES, că aceste cursuri sunt organizate în baza a două proiecte finanţate din Fondul Social European şi vizează pregătirea în meseriile de masor, baby-sitter, îngrijitor de bătrâni şi bolnavi la domiciliu, ospătari şi bucătari.

Săptămâna aceasta au început cursurile de îngrijitori la domiciliu în oraşul Covasna, cu o grupă de 28 de cursanţi, iar peste o săptămână vor începe la Sfântu Gheorghe, unde s-au înscris alte 28 de cadre medicale din Vâlcele, Baraolt şi Sfântu Gheorghe.
Prin acest proiect, anul trecut au fost calificate gratuit 56 de persoane din sistem, care au obţinut certificat cu recunoaştere naţională şi internaţională de îngrijitor la domiciliu.
Vasile Neagovici a menţionat că în paralel va fi organizat şi un curs de administrator de pensiune, tot cu 28 de cursanţi, care s-a bucurat de un foarte mare succes, dovadă numărul extrem de mare al celor înscrişi peste limita stabilită.

Cel de-al doilea proiect, finanţat tot din Fondul Social European, vizează atât pregătirea cadrelor medicale în meseriile de masor, baby-sitter, îngrijitor de bătrâni şi bolnavi la domiciliu, ospătari şi bucătari, cât şi perfecţionarea cunoştinţelor medicale dobândite, inclusiv prin efectuarea unui stagiu de pregătire practică în Italia, timp de o săptămână.

În aceste cursuri vor fi cuprinşi în prima fază 500 de lucrători din sistemul sanitar, dar obiectivul conducerii Sanitas Covasna este ca în următorii doi-trei ani să dubleze acest număr.
'Dobândirea de noi cunoştinţe, precum şi îmbunătăţirea celor deja dobândite le vor asigura cadrelor medicale posibilitatea de a oferi servicii de mai bună calitate la locul de muncă, dar şi de a-şi găsi, eventual, un al doilea job, la care să lucreze în timpul liber', a spus Vasile Neagovici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Asistenţii medicali generalişti vor gratuitate la cursurile de revalorizare şi recunoaştere a calificării în UE Asistenţii medicali generalişti din judeţul Covasna care au absolvit înainte de 1 ianuarie 2007 şi care trebuie să participe la un program de completare şi perfecţionare a pregătirii profesionale, dacă doresc să obţină certificat de calificare recunoscut în Uniunea Europeană, cer ca aceste cursuri să...
Covasna: Sindicatul TESA din Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe va participa la mişcările de protest Sindicatul TESA din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat miercuri că va participa la acţiunile de protest care vor fi organizate luna aceasta în faţa sediului Guvernului din Bucureşti, întrucât măsurile anticriză sunt de neacceptat.
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Sanitas Covasna: Trei spitale riscă să intre în blocaj din cauza subfinanţării Trei din cele patru spitale publice din judeţul Covasna riscă să intre în blocaj până la sfârşitul acestui an din cauza subfinanţării, spune conducerea Sindicatului Sanitas Covasna.