Cele mai citite
 


Teste gratuite pentru hepatitele B şi C
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ - Pacienţii dializaţi din Bucureşti pot vizita centrul Fresenius Nephro Care România în cadrul “Zilelor Porţilor Deschise”, organizate în premieră. Aceştia pot vizita centrul în perioada 22-27 iunie şi totodată pot beneficia de teste gratuite pentru diagnosticarea infecţiei cu virus hepatitic B şi C.

Centrul este situat în Strada Jiului nr. 140, sector 1, Bucureşti, şi este cel mai mare centru privat de dializă din Europa. Cei interesaţi pot să se programeze la telefonul pacientului - 0723.550.123 sau la 0372.747.484/94.

“Ne deschidem larg porţile tuturor celor care vor să viziteze cel mai modern centru din România. Ne mândrim cu condiţii hoteliere excelente, personal medical profesionist şi recunoscut în piaţă pentru realizările medicale şi standarde de calitate foarte ridicate. Prin acest eveniment ne dorim să le oferim mai multor pacienţi opţiunea de a se trata în condiţii la standarde europene, fără cheltuieli suplimentare”, a declarat Cosmin Bordea, director operaţiuni Fresenius NephroCare Romania.

“Din păcate, încă mai există în România pacienţi dializaţi care nu îşi cunosc drepturile legale şi acceptă condiţii de tratament de compromis. Noi vrem să-i informăm că există alternative mult mai bune”.

Centrul Fresenius a implementat câteva premiere tehnologice pentru România, cum ar fi cel mai performant sistem de tratare a apei – “Online Purification Cascade”, care transformă apa obişnuită într-un fluid steril, gata pentru a fi utilizat în tratament, sau tehnologia CDS, de optimizare şi control al procesului de livrare a concentratului pentru dializă.

“Un subiect foarte important pentru noi este infecţia cu virusuri hepatitice. În centrele Fresenius folosim materiale şi proceduri specifice pentru prevenirea contaminării de la un pacient la altul. De aceea, orice pacient care se înscrie la Fresenius beneficiază gratuit de aceste analize şi de vaccin pentru profilaxia împotriva hepatitei B”, a declarat dr. Christian Klein, medic primar nefrologie Fresenius Nephro Care la “Dr. Carol Davila” Bucureşti. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Aproape 1% din populaţia Dobrogei, testată gratuit pentru HIV, hepatita B şi hepatita C Aproape 1% din populaţia din judeţele Constanţa şi Tulcea a beneficiat gratuit, în ultimii 9 ani, de teste gratuite pentru HIV, hepatita B şi hepatita C, potrivit fundaţiei Baylor Marea Neagră.
Hepatita infecţioasă Hepatita este inflamaţia ficatului şi prezintă două forme : acută şi cronică. Cea mai frecventă cauză a hepatitei acute este virusul hepatitei A, iar în cazul celei cronice virusul hepatitei B şi C.
7000 de români și-au făcut până acum testul gratuit de hepatită C De la lansarea celei mai vaste campanii de testare gratuită pentru depistarea infecției cu virusului hepatitei C, peste 7000 de români au beneficiat de această analiză gratuită. Mai mult decât atât, încă patru noi laboratoare din țară s-au alăturat campaniei, la Iași, Ploiești și Baia Mare, astfel: ...
Hepatita B - o ameninţare globală Hepatita B este una dintre cele mai răspândite şi severe boli în lume, a declarat, marţi, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", într-o conferinţă de presă care a marcat Ziua Mondială a Hepatitei.
12.500 de persoane au fost testate pentru HIV, hepatită B şi C printr-un program derulat de Institutul 'Matei Balş' Un număr de 12.500 de persoane au fost testate gratuit pentru HIV, hepatită B şi hepatită C în cadrul unui program derulat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", iar dintre acestea 7,6% au ieşit pozitiv la testul pentru hepatită B, 3,28% - la cel pentru hepatită C şi 0,4% pentru HIV...
În 2014, 1.200 de bolnavi de hepatită C au murit în România; Streinu-Cercel: Dacă nu se intervine în forţă, numărul se va tripla Aproximativ 700.000 de persoane sunt afectate de virusul hepatitei C în România, iar anul trecut au murit 1.200 de pacienţi din cauza acestei boli; în lipsa unei strategii naţionale, numărul deceselor se va tripla, până în 2030, a apreciat managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş"...