Cele mai citite
 


Urmarirea sarcinii la peste 35 de ani
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Video
 

 

Dr.Carmen Negoescu - Gîndac - medic specialist obstetrică - ginecologie - Centrul Medical MEDAS vorbeşte despre riscurile pe care le prezintă o sarcină atunci când vârsta mamei este de peste 35 de ani. 

Scăderea fertilităţii odată cu vârsta se poate datora următoarelor cauze: scăderea numărului şi calităţii ovulelor ce urmează a fi fecundate, scăderea numărului spermatozoizilor, scăderea frecvenţei actului sexual,prezenţa altor afecţiuni medicale şi ginecologice, ca endometrioza. Deşi există o varietate de tehnici utilizate pentru menţinerea unei sarcini sănătoase, în cazul femeilor peste 35 ani, la această grupă de vârstă apar complicaţii mult mai grave decât în cazul femeilor sub aceasta varsta. 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Intervenţie pentru recoltare de celule stem Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Botoşani au realizat, o intervenţie chirurgicală în premieră, ei recoltând celule stem de la gemeni proveniţi dintr-o sarcină monoplacentară. Celulele stem, care au capacitatea de a regenera organele bolnave, au fost prelevate în prezenţa medicilor...
O sarcina sanatoasa, o familie fericita! - Noi metode pentru depistarea Sindromului Down Miercuri, 9 mai, in cadrul unei conferinte de presa tinute la Hotelul Novotel, jurnalistii din presa medicala si generalista au primit informatii corecte despre cea mai performanta metoda din acest moment pentru depistarea Sindromului Down in primele luni de sarcina. Demersul acestei conferinte de presa...
Analize medicale recomandate pentru monitorizarea evolutiei in sarcina normala Monitorizarea prenatala a femeilor gravide are drept scop depistarea sarcinilor cu risc crescut. In acest fel rata morbiditatii şi mortalitatii poate fi redusa substantial. In acest articol va vom prezenta protocolul de screening pentru monitorizarea evoluţiei în sarcina normală.
Ce boli afecteaza fertilitatea feminina? Atunci cand vine vorba de fertilitate, de multe ori credem ca daca avem timpul de partea noastra, conceperea unui copil nu va deveni o problema. Cu toate acestea, pe langa varsta si compatibilitatea partenerilor, exista o multime de factori externi ce pot influenta reusita unui cuplu de a...
Iaşi: Miracolul Crăciunului şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecolgie Cuza Vodă Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au petrecut mai multe ore în sălile de operaţie pentru a salva viaţa unor tinere şi a feţilor acestora, în ultima gardă la unitatea medicală fiind născuţi 10 copii, cel mai miv având o greutate de 700 de grame.