Cele mai citite
 


Cristian Irimie a spus că Ministerul Sănătăţii va reanaliza situaţia spitalelor
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, a declarat pentru AGERPRES că în cursul zilei de joi, conducerea Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit cu Asociaţia Oraşelor din România (AOR) şi în urma acestei întâlniri Ministerul Sănătăţii (MS) va reanaliza situaţia spitalelor.
Secretarul de stat a precizat că în niciun caz Ministerul Sănătăţii nu va trece peste hotărârile consiliilor locale şi va respecta OUG 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării.
Precizarea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii vine după ce preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România, primarul oraşului Sălişte (judeţul Sibiu), Dumitru Teodor Banciu, a declarat, joi seară, în exclusivitate pentru AGERPRES, că joi s-a semnat o minută între secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie şi reprezentanţi ai AOR, care prevede că spitalele din România nu vor mai fi desfiinţate de MS.
'Ne bucurăm că eforturile AOR au fost înţelese de Ministerul Sănătăţii. Cel mai mare câştig este pentru cetăţeni. Doresc să remarc faptul că prin încheierea acestei minute între AOR şi minister, practic s-a ajuns la un consens în interesul comunităţilor', a precizat preşedintele AOR.
'Spitalele nu vor fi desfiinţate de Ministerul Sănătăţii şi nici printr-o altă măsură luată de instituţiile din sistemul de sănătate', se arată la primul punct al minutei încheiate, joi, între AOR şi MS.
În acelaşi document, se stipulează că 'Ministerul Sănătăţii va propune un set de indicatori pentru eficientizarea spitalelor din reţeaua autorităţilor locale, pe care acestea se angajează să îi respecte, în baza unui plan de măsuri convenit de ambele părţi'.
'Ministerul trebuie să facă publică strategia sa privind sistemul de sănătate pentru cel puţin 4 ani şi să o adopte în urma dezbaterilor cu toţi cei implicaţi', se mai arată în textul minutei.
De asemenea, potrivit documentului, MS trebuie să clarifice care sunt motivele şi avantajele desfiinţării spitalelor şi să le facă publice şi, totodată, să-şi precizeze oficial poziţia pe care o va adopta în cazul spitalelor pentru care consiliile locale nu vor adopta hotărâri de transformare în cămine de bătrâni sau de comasare.
'Aşteptăm un răspuns scris pentru toate solicitările de mai sus, răspuns care să fie postat şi pe site-ul Ministerului. În caz contrar, autorităţile locale îşi rezervă dreptul de a protesta alături de sindicate şi de a acţiona în instanţă orice măsură ilegală', se afirmă în încheierea minutei, semnată de secretarul de stat Cristian Irimie şi de primarii mai multor localităţi, membri AOR.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Centrul de fertilitate Polisano Sibiu realizeaza proceduri gratuite in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii Centrul de fertilitate FIV Polisano – una dintre cele mai mari clinici de fertilizare din Romania, cu o rata de succes de 56% – se numara printre cele 10 clinici din tara selectate de Ministerul Sanatatii in Programul national gratuit de fertilizare in vitro.
Dragnea: România, prin MS, va începe implementarea în Irak a unui sistem de tip SMURD România, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, va oferi sprijin pentru implementarea în Irak a unui sistem de tip SMURD, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, vineri, la Palatul Victoria.
Corina Pop (MS): Primele centre de excelenţă în bolile intestinale ar putea fi acreditate în 2017 Primele centre de excelenţă în bolile intestinale ar putea fi acreditate anul viitor, iar unul dintre ele ar putea fi Institutul Clinic Fundeni din Capitală, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Corina Pop.