Cele mai citite
 


Timiş: Prelevare de organe de la un tânăr de 24 de ani
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 18 feb /Agerpres/ - La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost efectuată, în noaptea de joi spre vineri, cea de-a şasea prelevare se organe din acest an, intervenţia fiind realizată cu participarea a două echipe de chirurgi din Bucureşti şi Cluj, care au lucrat împreună cu specialiştii timişoreni.
Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat pentru AGERPRES că pacientul, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Timiş, a ajuns la spital în data de 12 februarie din cauza unui anevrism cerebral rupt, iar joi dimineaţa a fost declarat în moarte cerebrală.
'Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea mai multor organe: rinichii - care au fost prelevaţi şi preluaţi de echipa din Cluj, iar ficatul, splina şi pancreasul prelevate au fost preluate de echipa din Bucureşti', a spus Dacilescu.
Aceasta este prima prelevare de splină şi pancreas care se efectuează la Timişoara. Momentan, la Timişoara nu se efectuează transplanturi de organe.
Numărul prelevărilor de organe efectuate la Timişoara de la începutul anului a depăşit dublul prelevărilor din întreg anul 2009 şi un sfert din numărul intervenţiilor de acest gen din 2010.
Cel mai tânăr pacient de la care s-au efectuat prelevări de organe vitale a fost un copil de 4 ani din Lugoj, victimă a unui accident rutier.
În anul 2009 la Spitalul Judeţean Timişoara s-au înregistrat doar trei prelevări de organe, dar în 2010 familiile persoanelor aflate în moarte cerebrală au fost mult mai deschise faţă de acest aspect. Astfel, din cei 21 de pacienţi declaraţi în moarte cerebrală, în 15 cazuri familiile şi-au dat acordul pentru prelevarea de organe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu medici din Bucureşti şi din Cluj, au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, cea de-a treia prelevare de organe din acest an.
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Timiş: Prelevare de pancreas, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat vineri dimineaţa, ficatul, pancreasul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 49 de ani, din Oradea.
Timiş: O nouă prelevare de organe la Timişoara La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o nouă prelevare de organe de la un tânăr de 18 ani din Arad, care suferise un accident rutier la finele săptămânii trecute.
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...