Cele mai citite
 


Medicii de familie vâlceni au adresat un memoriu Ministerului Sănătăţii, acuzând subfinanţarea din sistem
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 18 feb /Agerpres/ - Asociaţia Profesională a Medicilor de Familie (APMF) din Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii un memoriu cu privire la 'subfinanţarea cronică' din sistem, a declarat, vineri, preşedintele asociaţiei, dr. Cristiana Bărăgănescu.
'Suntem la un moment de răscruce: de acţiunile decidenţilor din următoarele 2-3 luni atârnă soarta unei întregi categorii profesionale, a sistemului sanitar şi nu în ultimul rând sănătatea românilor. (...) Am susţinut de multă vreme necesitatea unui contract-cadru care să confere stabilitate şi echilibru sistemului sanitar, specialităţii de medicină de familie - ca primă linie a asistenţei medicale, pentru a putea să ne exercităm profesia la standarde cât mai înalte în sprijinul celorlalte eşaloane ale sistemului sanitar şi a pacientului deopotrivă. Este imposibil să asiguri asistenţa medicală de calitate în condiţii de subfinanţare cronică', a precizat dr. Bărăgănescu.
Preşedinta APMF spune că procentul per capita de 50% şi tot atâta per serviciu va duce la desfiinţarea multor cabinete şi la şomaj în rândul personalului medical.
'De fapt numai al asistentelor, deoarece medicii, ca persoane fizice autorizate, nu beneficiază de acest tip de protecţie socială', a subliniat aceasta.
În memoriul înaintat Ministerului Sănătăţii, medicii de familie vâlceni reclamă modificarea criteriilor de acordare a sporurilor pentru medicii din rural care, potrivit Cristianei Bărăgănescu, îi vor aduce pe aceştia în imposibilitatea finanţării funcţionarii punctelor de lucru şi implicit a menţinerii personalului medical angajat.
Medicii de familie mai contestă prevederile referitoare la dotarea tehnico-informatică a cabinetului pe care aceştia sunt obligaţi să o achiziţioneze din surse proprii, implicarea medicilor de familie în acţiunea ''cardul naţional de sănătate'', introducerea bugetului orientativ pentru prescrierea de medicamente.
'Memoriul a fost semnat de toţi cei peste 1.000 de medici de familie din judeţul Vâlcea, iar noi garantăm ministerului sprijinul nostru în cazul implementării soluţiilor coerente, sustenabile pe termen lung şi adecvate îmbunătăţirii stării de sănătate a românilor', a mai adăugat dr. Cristiana Bărăgănescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Medicii de familie anunţă suspendarea temporară a protestului Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţă suspendarea temporară a protestului de nesemnare a contractelor de furnizare de servicii medicale în relaţia cu Casa de Asigurări.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Dr.Tudor Ciuhodaru: Proiectul de act normativ guvernamental scade gravitatea refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie au ieşit în stradă şi refuză să semneze noul contract-cadru cu CJAS Peste o sută de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au ieşit marţi în stradă pentru a protesta faţă de măsurile Ministerului Sănătăţii privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-2012 şi au anunţat că nu vor semna noile...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...