Cele mai citite
 


Program educaţional pentru diabetici
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ - Programul de educaţie a pacienţilor cu diabet “Accu - Chek Education“ se va derula în România începând cu luna iulie, prin intermediul medicilor diabetologi, cărora li se vor pune la dispoziţie kituri de informare pentru pacienţi.

În acest program educaţional vor fi incluşi într-o primă fază 400 de români cu diabet.

Prin intermediul programului, persoanele cu diabet vor primi informaţii esenţiale cu privire la automonitorizarea zilnică a glicemiei, nutriţie, exerciţiile fizice şi îngrijirea complicaţiilor diabetului. Prin aceste acţiuni de informare se urmăreşte scăderea riscului de apariţie a complicaţiilor bolii.

Specialiştii estimează că aproximativ 40%-60% din costurile legate de diabet sunt generate de complicaţiile acestei maladii.

Programul “Accu - Check Education” îşi propune să conştientizeze pacienţii asupra importanţei adoptării acelor comportamente corective care să-i ajute să controleze afecţiunea, asupra automonitorizării zilnice şi a interpretării corecte a rezultatelor, prin intermediul unor glucometre performante.

Ca urmare, dispozitivele de măsurare a glicemiei trebuie să ofere rezultate sigure şi uşor de interpretat de pacienţi. Ghidurile internaţionale de automonitorizare recomandă 7 determinări zilnice pentru un bun control al diabetului, înainte şi după masă.

Pentru a beneficia de programul de educaţie “Accu - Check Education”, pacienţii cu diabet trebuie să se prezinte la medicul diabetolog, care le va pune la dispoziţie informaţiile necesare.

Programul “Accu-Chek Education” de educaţie a pacienţilor cu diabet, dezvoltat de Roche, este implementat în prezent în mai multe ţări europene, printre care Germania, Croaţia, Malta.

În cadrul unei recente conferinţe privind diabetul experţii au afirmat că una dintre marile provocări în controlul diabetului este faptul că pacienţii nu reuşesc să atingă ţintele glicemice propuse şi că este dificil să accepte anumite schimbări în stilul de viaţă.

Dr. Hamid Emminger, preşedintele agenţiilor Roche din Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, a prezentat la simpozion un promiţător portofoliu educaţional, pentru a face faţă provocărilor unui control eficient al diabetului.

"În vederea responsabilizării persoanei cu diabet, programul de educaţie trebuie pus la dispoziţia tuturor pacienţilor din timp. În multe cazuri, instrumentele actuale puse la dispoziţia specialiştilor nu sunt suficiente pentru a asigura un rezultat eficient din perspectiva medicală. Roche Diabetes Care se angajează să pună la dispoziţia specialiştilor nu doar glucometre, dar şi servicii care să permită tuturor specialiştilor să aibă posibilitatea responsabilizării pacienţilor cu ajutorul programului de educaţie. Aceasta conduce la rezultate medicale şi economice mai bune în tratamentul diabetului zaharat" - a declarat dr. Emminger. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cel mai bun remediu pentru bolnavii de diabet, un mod de viaţă sănătos Aplicarea de tratamente mai severe pentru controlul diabetului şi reducerea riscurilor cardio-vasculare care însoţesc această boală nu are un efect prea mare, potrivit rezultatelor mai multor teste clinice publicate duminică, 14 martie, informează agenţia AFP. În schimb, cel mai bun remediu este un mod...
A fost confirmat efectul protector al bacteriilor intestinale în diabetul de tip 1 (studiu) Rolul protector al microbiotei intestinale împotriva dezvoltării diabetului de tip 1 este confirmat de o descoperire care deschide noi căi terapeutice, se arată într-un studiu publicat în revista 'Immunity' şi preluat de pourquoidocteur.fr.
Diabetul zaharat - problemă de sănătate publică prioritară! Diabetul zaharat înregistrează o creştere epidemică a numărului de cazuri în România. Cum afecţiunea are implicaţii serioase din perspectiva suferinței persoanelor afectate asupra sistemului sanitar şi financiar, atât prin costurile aferente îngrijirii medicale, cât şi prin resursele necesare...
Sibiu: Criză de diabetologi în şase judeţe din sudul ţării - un singur specialist în Călăraşi Preşedintele Societăţii Române de diabet, nutriţie şi Boli Metabolice, dr. Maria Moţa, a atras atenţia, într-o conferinţă la Sibiu, că se înregistrează o situaţie îngrijorătoare în şase judeţe din sudul ţării unde e o criză de medici diabetologi, cel mai grav caz fiind judeţul Călăraşi unde e un singur...
Automonitorizarea structurata a glicemiei – un concept inovator in controlul diabetului Un concept inovator in controlul diabetului include automonitorizarera structurata a glicemiei (SMBG – Self-Monitoring of Blood Glucose), vizualizarea datelor, analizarea tiparelor si initierea unor ajustari terapeutice adecvate, reducand semnificativ valorile hemoglobinei glicozilate (HbA1c), imbunatatind...
Prevenţia şi controlul diabetului zaharat, dezbătute la Cursul DIAMOND, ediţia Constanţa Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice împreună cu Universitatea Ovidius din Constanţa organizează pe 5 iulie, la Constanţa (Hotel IAKI, sala Viena),Cursul Diabet, Sindrom Metabolic și alte boli legate de nutriție(DIAMOND - Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition - related...