Cele mai citite
 


Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie, Endocrinologie
 

Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au lucrat cu două grupuri de voluntari: 388 sufereau de cancer de prostată, iar 281 nu avuseseră vreo experienţă cu respectiva maladie. Participanţii la experiment au fost chestionaţi în legătură cu vârsta la care au început să aibă primele semne de calviţie şi, apoi, şi-au evaluat gradul de cădere a părului în diferite perioade cu ajutorul unor imagini speciale.

Astfel, savanţii au constatat că riscul de cancer este dublu în cazul în care calviţia masculină începe în jurul vârstei de 20 de ani.

Este cunoscut faptul că hormonii sexuali masculini, androgenii, influenţează creşterea părului. Stimulând foliculii de păr pe faţă şi corp, aceştia inhibă în acelaşi timp creşterea părului în zona frunţii şi cefei. Aparent, nivelul ridicat de androgeni ar fi factorul care leagă calviţia precoce şi cancerul de prostată.

'Trebuie să găsim o cale de a detecta predispoziţia la cancer. Atunci, persoanele cu risc ridicat ar putea beneficia de un tratament preventiv care să includă şi preparatul Finasterid, care combate excesul de androgeni' - explică Philippe Giraud , unul dintre autorii studiului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Cancer de prostată: Examenele medicale sistematice sunt inutile (studiu) Noi date care provin de la un amplu studiu american referitor la testele privind cancerul de prostată arată că efectuarea sistematică a acestor examene medicale la bărbaţii trecuţi de 50 sau de 60 de ani nu ajută la salvarea vieţii acestora, informează sâmbătă AFP.
Cancerul de prostată măreşte riscul de formare a polipilor precanceroşi în colon (studiu) Bărbaţii atinşi de cancer de prostată întâmpină un risc crescut de formare a unor polipi precanceroşi în colon, conform unui studiu realizat de medici americani şi publicat marţi, transmite AFP.
Combinarea chimioterapiei cu inducerea "sinuciderii genetice" a celuleor ar putea învinge cancerul de prostată Rezultatele unui studiu clinic pe termen lung au arătat că prin combinarea chimioterapiei cu un tratament cunoscut sub numele de "terapia sinuciderii genetice" a celulelor pot fi ucise în condiţii de siguranţă şi cu succes celulele tumorale ale cancerului de prostată, conform site-ului techtimes.com...