Cele mai citite
 


Un bărbat aproape orb susţine că şi-a recăpătat vederea sărutând fotografia soţiei defuncte
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 18 feb /Agerpres/ - Un pensionar aproape orb din Daventry (Northamptonshire, Marea Britanie) susţine că şi-a recăpătat vederea după ce a sărutat fotografia defunctei sale soţii, deşi medicii erau rezervaţi în privinţa şanselor ca acesta să mai vadă vreodată, relatează The Daily Mail.
În ultimii zece ani, George Hudspeth (76 de ani) a avut probleme grave cu vederea în urma degenerescenţei maculare uscate. Înainte, această afecţiune a cauzat orbirea unor membri ai familiei sale: tatăl şi sora sa. De un an, el aproape că nici nu mai vedea.

Minunea care i s-a întâmplat l-a emoţionat atât de tare că a petrecut până la 05:00 dimineaţa în faţa televizorului. Nici medicii, nici Hudspeth însuşi nu-şi explică această vindecare miraculoasă.

Fără a pune în cauză sentimentele bărbatului faţă de soţia decedată, un reprezentant al societăţii britanice de boli maculare spune că recăpătarea vederii de către un pacient cu o astfel de boală este practic imposibilă şi, cel mai probabil, domnului Hudspeth i s-a pus un diagnostic greşit.

Degenerescenţa maculară este un proces cronic de distrofie a retinei, putând duce la orbire. Cauzele care o provoacă nu sunt încă pe deplin elucidate, dar medicii cred că la aceasta contribuie mai mulţi factori: predispoziţie genetică, ateroscleroza, hipertensiunea arterială, fumatul, consumul excesiv de alcool, expunerea la radiaţii ultraviolete, carenţe în alimentaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hipertensiunea arterială ar putea fi tratată fără pastile Stimularea rinichilor cu impulsuri electrice ar putea duce la normalizarea tensiunii arteriale, susţin oameni de ştiinţă australieni care au dezvoltat şi testat în practică noua modalitate de combatere a hipertensiunii arteriale, relatează joi portalul theheart.org.
Celulele stem au potenţialul de a vindeca o afecţiune oculară care poate duce la orbire Un prim pacient a fost tratat în Marea Britanie în cadrul unui studiu de pionierat referitor la un nou tratament derivat din celulele embrionare stem destinat pacienţilor cu o afecţiune care poate provoca orbirea, informează agenţia Reuters.
Marea Britanie: Stresul a devenit principalul motiv pentru concediile medicale pe termen lung Stresul a devenit cel mai frecvent motiv pentru acordarea de concedii medicale pe termen lung, adică cel puţin patru săptămâni, relevă un raport citat miercuri de cotidianul britanic Daily Mail.
Terapia genetică dă rezultate în tratarea bolii Parkinson (studiu) Londra, 17 mar /Agerpres/ - Tratarea bolii Parkinson prin terapia genetică a dat rezultate pentru prima dată, în cadrul studiilor clinice, susţin cercetătorii americani, potrivit BBC.
Hipertensiunea arterială un pericol Hipertensiunea arterială de obicei nu are simptome. În realitate mulţi oameni au această boală de ani de zile fără să ştie acest lucru, a declarat pentru AGERPRES, prof.dr. Eduard Apetrei, de la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu".
Medicii recomandă moderaţie în alimentaţie de sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă, medicii recomandă evitarea consumului excesiv de alimente şi de alcool, dar şi multă mişcare în aer liber, pentru a preveni riscul de îmbolnăviri, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.