Cele mai citite
 


Livrările de medicamente rămân în continuare sistate
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ - Livrările la medicamente rămân în continuare sistate cel puţin o lună până la finalizarea controalelor în spitale pe care le va efectua o comisie mixtă a Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Mihnea Ioan Grecu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale, care a participat la întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, de miercuri dimineaţă, a declarat la final că urmează să se facă un audit financiar în spitalele cu datorii, iar după acesta va urma o eventuală plată la rectificările bugetare. El a făcut referire la două măsuri importante pe care ministerul le-a luat, respectiv auditul financiar pentru a vedea legalitatea datoriilor, dacă sunt în afara execuţiei bugetare, şi a doua măsură, publicarea pe Internet a execuţiei bugetare a fiecărui spital.

În opinia lui Mihnea Ioan Grecu, dacă această măsură de publicare pe Internet a execuţiei bugetare ar fi fost făcută mai demult nu s-ar fi ajuns aici. El a estimat cam trei săptămâni pentru evaluarea spitalelor şi a precizat că, în prezent, cinci spitale nu sunt aprovizionate cu medicamente din cauza datoriilor, respectiv spitalele din Botoşani, Iaşi, Timişoara, Craiova, Mureş.

Pe de altă parte, el a precizat însă că datoriile sunt din 2006 şi a adăugat că vor fi reluate livrările când vor fi încasaţi primii banii. Totodată, 20 dintre furnizorii de medicamente au sistat livările către spitale.

La întâlnire nu au fost prezenţi distribuitorii de medicamente. Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Produse Medicale, dr. Viorel Vasile, a declarat pentru AGERPRES, că nu a primit nicio invitaţie pentru această întâlnire la Ministerul Sănătăţii şi că iniţiativa stopării livrării la spitale şi la farmacii s-a luat în cazul farmaciilor şi spitalelor cu datorii mai vechi. El a menţionat că pentru firma sa companiile Lilly şi Novartis nu mai onorează comenzile din cauza datoriilor.

La această oră, ministrul Sănătăţii se întâlneşte cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Lipsuri la medicamente, aparatură defectă şi infecţii nosocomiale la SJU Ploieşti, susţine chirurgul Dan Oprea Chirurgul Dan Oprea, care la finalul anului trecut a făcut o serie de declaraţii în urma cărora Ministerul Sănătăţii a efectuat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, susţine că nu există schimbări notabile în ceea ce priveşte funcţionarea unităţii sanitare şi că în continuare lipsesc...
Medicamente contrafăcute de peste 50 de milioane de dolari, confiscate în urma unei operaţiuni a Interpol O vastă operaţiune la nivel mondial împotriva traficului de medicamente false a permis arestarea a 393 de suspecţi şi confiscarea a milioane de produse potenţial periculoase de o valoare estimată de 53 de milioane de dolari (46,8 milioane de euro), a anunţat joi Interpolul, citat de AFP.
Din lipsa de medicamente, in spitale a inceput sa se practice chirurgia dupa ureche Din lipsa de medicamente, in spitale a inceput sa se practice chirurgia dupa ureche Culmea chirurgiei s-a produs saptamina trecuta la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, cel mai mare spital din Oltenia, in timpul unei operatii complicate.
Medicamente româneşti de nouă generaţie pentru terapia hepatitelor B şi C, în următorii cinci ani Medicamente româneşti de nouă generaţie pentru terapia hepatitelor B şi C ar putea fi administrate în următorii cinci ani, graţie unui program lansat, marţi la Institutul de Biochimie al Academiei Române, a declarat pentru AGERPRES directorul general al Institutului de bio-chimie al Academiei Române...
Medicamente contrafăcute: şase persoane, inclusiv doi români, interpelate în Spania şi Marea Britanie /Europol/ Şase persoane, inclusiv doi români, au fost interpelate în Spania şi Marea Britanie în cadrul desfiinţării unei reţele specializate în vânzarea în Europa, via Internet, a unor medicamente contrafăcute, printre care Viagra, fabricate în Asia, a anunţat luni Europol /cu sediul la Haga/, relatează AFP.
Medicamente contrafăcute: Interpolul confiscă peste un milion de gelule, procedează la 76 de interpelări Organizaţia internaţională de poliţie Interpol a anunţat joi confiscarea a peste un milion de gelule de medicamente contrafăcute, vândute pe Internet, precum şi un număr de 76 de interpelări, după o operaţiune întreprinsă timp de o săptămână în 45 de ţări membre ale sale, relatează AFP.