Cele mai citite
 


Attila Cseke: Reorganizarea sistemului de sănătate trebuie să meargă mai departe
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că reorganizarea sistemului de sănătate trebuie să meargă mai departe.
El a spus că va fi continuată comasarea fiind unul din obiectivele importante al Ministerului Sănătăţii, dar a adăugat că vor fi luate în discuţie şi propunerile făcute de autorităţile locale şi alte instituţii.
Attila Cseke a menţionat că există un caz de spital care, datorită specialităţii sale, nu va fi comasat. Este vorba de spitalul de la Cernavodă.
Referindu-se la banii pentru reţetele compensate şi gratuite, acesta şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu ele, spunând că, deşi fondurile sunt din ce în ce mai multe în sănătate, acestea nu ajung, ceea ce face ca plata să nu se facă la timp pentru medicamentele compensate şi gratuite.
El a spus că va fi analizată lista medicamentelor care sunt compensate şi gratuite şi, dacă vor fi găsite soluţii inclusiv înlocuirea lor cu generice, se vor adopta.
'În România, 80% din medicamentele din sănătate sunt compensate şi gratuite, în timp ce în Ungaria 20%, în Franţa 50%, în Suedia 60%. Întrebarea este dacă mai putem face faţă, cu bugetul de stat pe care îl avem, să plătim 80% pentru aceste medicamente. Trebuie găsite şi alte soluţii', a subliniat ministrul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Descentralizarea spitalelor nu va fi o povară aruncată pe umerii autorităţilor locale Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a afirmat, sâmbătă, că descentralizarea spitalelor din România nu înseamnă aruncarea responsabilităţii asupra autorităţilor locale.
Attila Cseke anunţă că vor fi 'schimbări semnificative' la conducerea spitalelor Târgu Mureş, 28 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că de la preluarea portofoliului de nu a schimbat niciun manager de spital din ţară, însă vor urma schimbări, în primul rând pe criterii de eficienţă.
Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii analizează modificarea listei de medicamente compensate Ministerul Sănătăţii analizează încă modificarea listei de medicamente compensate de stat, a declarat, miercuri, ministrul Attila Cseke.
Mureş: Dr. Radu Deac susţine că Attila Cseke a recunoscut că desfiinţarea IBCvT a fost o decizie politică Profesorul universitar doctor Radu Deac a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că fostul ministrul al Sănătăţii, Attila Cseke, ar fi recunoscut în faţa sa că desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş a fost o decizie strict politică.
Attila Cseke: Pe termen mediu şi lung ar trebui să revizuim lista medicamentelor compensate Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat marţi că lista medicamentelor compensate ar trebui să fie revizuită 'pe termen mediu şi lung'.
Încă opt medicamente pentru boli rare, propuse pentru lista de compensate şi gratuite, potrivit ANMDM Opt molecule ce se adresează tratamentelor unor boli rare vor fi trimise Ministerului Sănătăţii de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), pentru includerea lor pe lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, în sistemul...