Cele mai citite
 


Emil Boc: Informatizarea sistemului medical va avea ca efect combaterea fraudelor din sistem
vineri, 18 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că informatizarea sectorului medical, prin introducerea prescripţiei, cardului şi a fişei electronice va avea ca efect combaterea fraudelor din sistem.
'Proiectele pe care le aprobăm astăzi sunt o parte componentă a politicilor Guvernului de a combate frauda şi a lupta împotriva corupţiei, indiferent de locul în care se desfăşoară aceasta. Acum avem domeniul sănătăţii şi dacă ne prefacem că nu există înseamnă că nu trăim în timp real', a afirmat Emil Boc, la ceremonia de semnare a contractului de finanţare cu bani europeni pentru prescripţia electronică şi fişa electronică a pacientului, care a avut loc la sediul CNAS.
Şeful Executivului a arătat că proiectele privind informatizarea sistemului medical semnate vineri însumează peste 40 de milioane de euro, care vin de la Uniunea Europeană sub formă nerambursabilă.
'Astăzi, miniştrii (Comunicaţiilor şi Sănătăţii - n.r.) au semnat programe de peste 40 de milioane de euro, bani europeni, din fonduri nerambursabile. Sunt convins că aceşti bani vor economisi alte zeci şi sute de milioane de euro, care din nefericire până acum s-au dus ca potenţial în fraudă. În anii ce vor urma, aceşti bani vor fi economisiţi prin faptul că sistemul va beneficia de ei şi nu vor mai merge aşa cum de 20 de ani a existat şi există posibilitatea să meargă în fraudă', a susţinut primul-ministru.
Emil Boc a spus că frauda în sistemul medical a fost încurajată timp de 20 ani şi că încă există posibilitatea unor nereguli, deoarece nu toate mecanismele de combatere sunt puse la punct.
Potrivit premierului, reţeta, cardul de sănătate şi sistemul integrat sunt operabile din acest an, Boc manifestându-şi speranţa ca până în 2012 să fie implementată şi fişa electronică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Au fost semnate contractele de finanţare pentru reţeaua electronică şi cardul electronic Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Contractele pentru finanţarea introducerii reţelei electronice şi a cardului electronic, două componente importante pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, au fost semnate, vineri, în prezenţa premierului Emil Boc, de către ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme...
Premierul Emil Boc: Consum pâine ca toţi românii, de care găsesc Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Primul-ministru Emil Boc a afirmat, vineri, că mănâncă pâine, 'la fel ca ceilalţi români' şi că ştie preţurile pentru acest produs, deşi a evitat din nou să dea un răspuns ferm în acest sens.
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
Emil Boc: Sper ca în privinţa parteneriatului public-privat, UE să aibă cu România aceeaşi deschidere ca şi cu alte ţări membre Premierul Emil Boc şi-a exprimat miercuri, în discursul susţinut la conferinţa financiară organizată de Forum Invest şi BNR, speranţa ca UE să aibă în privinţa parteneriatului public-privat aceeaşi deschidere faţă de România pe care a avut-o în trecut cu alte ţări membre, în condiţiile în care "regimul...
Emil Boc: Guvernul face împreună cu MS, CNAS şi organismele internaţionale o analiză a arieratelor din sănătate Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu ministerul de resort, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României, a declarat, joi, premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă la sediul PDL.
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.