Cele mai citite
 


Iaşi: Au solicitat asistenţă medicală de teama exploziilor solare
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin 10 persoane au solicitat, vineri, asistenţă medicală de urgenţă, după ce au asociat simptomatologia prezentată de ştirile conform cărora exploziile solare le influenţează sănătatea şi comportamentul.
Dr. Tudor Ciuhodaru de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Clinic 'Sf. Ioan' din Iaşi a declarat că majoritatea celor care s-au prezentat la spital de teama exploziilor solare sunt persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care prezentau cefalee, vertij (ameţeală), greţuri, vărsături, tulburări respiratorii, precum şi persoane cu afecţiuni cardiace.

'Examenele clinice şi explorările paraclinice au precizat alte etiologii, iar simptomatologia a fost adesea exacerbată de sindromul distonic (tulburări neurologice care afectează mişcarea - n.r). Pacienţii sunt preponderent tineri, care au aflat despre explozia solară din media sau de pe internet. Recomandăm prudenţă în asocierea acestor simptome cu exploziile solare şi interpretarea acestora doar după un consult medical. Suntem siguri că eventualele variaţii privind indicele de UV, Rx şi electromagnetice vor fi precizate adecvat de cei de la Administraţia?Naţională de Meteorologie', a precizat dr. Ciuhodaru.

Observatorul Geomagnetic Naţional 'Surlari' al Institutului Geologic al României a înregistrat o furtună magnetică de grad 5, care se încadrează în trendul prognosticat pentru această perioadă de ascendenţă spre maximul solar al ciclului 24, aşteptat în perioada 2013 - 2014.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în prezent, fenomenele nu depăşesc un status normal pentru perioada de ascendenţă a unui nou ciclu solar şi singurele efecte notabile ale furtunii magnetice ar putea fi aurore boreale la peste 55 de grade latitudini nordice sau sudice.

De câteva secole se cunoaşte faptul că intensificarea activităţii solare prezintă o ciclicitate cu o perioadă de circa 11 ani.

Observatorul Geomagnetic Naţional recomandă ca afirmaţiile alarmante de tipul 'un tsunami solar' să fie evitate.

Specialiştii precizează că nu există o corelaţie bine fundamentată între efectele perturbaţiilor geomagnetice asupra unor factori de natură biologică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Iaşi: Zece pelerini la moaştele Sf. Parascheva au ajuns la spital din cauza frigului Zece persoane au ajuns vineri la spital, după ce au petrecut mai multe ore în frig aşteptând să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Dr.Tudor Ciuhodaru: Proiectul de act normativ guvernamental scade gravitatea refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare: