Cele mai citite
 


PDL vrea interzicerea comercializării on-line a etnobotanicelor şi autorizarea pe produs şi pe agent economic în acest domeniu
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Democrat Liberal (PDL) va declanşa, în perioada 1-15 martie, o campanie de conştientizare privind etnobotanicele, dar şi de promovare a unui proiect de lege care vizează, printre altele, interzicerea comercializării electronice a acestora şi autorizarea specială pe produs şi pe agent economic în acest domeniu.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi membră a Organizaţiei de femei a PDL, Oana Badea, a anunţat, vineri, la finalul şedinţei conducerii acestui for, că democrat-liberalii vor declanşa o campanie de conştientizare, în perioada 1-15 martie, legată de plantele etnobotanice.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a precizat că această campanie vizează şi promovarea unui proiect de lege depus de parlamentarii partidului care reglementează acest domeniu.

Proiectul de lege al PDL are ca ţintă autorizarea specială pe produs, pe agent economic, pe punctul de desfacere şi pe folosire. De asemenea, iniţiativa vizează interzicerea folosirii etnobotanicelor, cu excepţia produselor autorizate şi prescrise de specialişti. Totodată, proiectul vizează interzicerea comerţului electronic al etnobotanicelor şi prestarea de activităţi de către non-concurenţi, dar şi interzicerea publicităţii pentru produse şi locuri de desfacere, cu unele excepţii.

Iniţiativa prevede şi răspunderea penală sau contravenţională.

'Răspunderea penală poate fi atrasă şi asupra persoanelor care cunosc efectul produselor, dar se prevalează de lipsa de promptitudine sau vigilenţă a organelor administraţiei publice centrale cu privire la actualizarea produselor cu efecte nocive' - este unul dintre obiectivele pe care şi le propune proiectul de lege.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Conservatorii vor să lanseze o campanie amplă împotriva etnobotanicelor Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciucă, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai tinerilor conservatori din Galaţi, au lansat, vineri, o invitaţie tuturor celor care doresc să se implice în demararea unei campanii de luptă la nivel naţional împotriva consumului de etnobotanice...
CIADO consideră că proiectul de lege pentru interzicerea etnobotanicelor este neaplicabil CIADO consideră că noul proiect de lege adoptat de Guvern privind interzicerea substanţelor etnobotanice nu poate fi aplicabil pentru a rezolva problemele pe care le generează acestea, a declarat vineri reprezentantul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) la Consiliul Europei...
Primarul Neculai Onţanu iniţiază un proiect de lege împotriva etnobotanicelor Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a anunţat, joi, la o întâlnire cu familiile unor tineri care consumă etnobotanice, că doreşte să formeze un grup de lucru pentru a elabora un proiect de lege împotriva comercializării acestor produse.
Hunedoara: Tinerii social-democraţi vor propune interzicerea etnobotanicelor Deputaţii care fac parte din Tineretul Social Democrat (TSD) vor iniţia un proiect de lege prin care comercializarea plantelor etnobotanice să fie interzisă, a declarat joi la Deva deputatul Laurenţiu Nistor, preşedinte al filialei judeţene PSD Hunedoara.
Proiect de lege pentru stimularea natalităţii, depus la Parlament Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus marţi la Parlament o iniţiativă legislativă pentru stimularea natalităţii, care oferă posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale să acorde părinţilor o indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, pe lângă cea asigurată...
Botoşani: Proiect de lege privind stimularea natalităţii, iniţiat de deputatul PSD Tamara Ciofu Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus, marţi, în Parlament un proiect de lege privind stimularea natalităţii în România prin implicarea directă a autorităţilor locale.