Cele mai citite
 


Covasna: La Sfântu Gheorghe s-a deschis un magazin în care lucrează persoane cu handicap
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un magazin în care lucrează persoane cu dizabilităţi a fost deschis în municipiul Sfântu Gheorghe de Fundaţia Diakonia.
Preotul Makkai Peter, unul dintre liderii Fundaţiei, a declarat vineri, pentru AGERPRES că dintre cele cinci persoane angajate, patru sunt cu handicap şi lucrează timp de şase ore pe zi la casele de marcat sau la aranjarea mărfurilor pe rafturi.

Mărfurile sunt donate de o firmă din străinătate, iar banii obţinuţi din vânzarea produselor vor fi folosiţi pentru plata salariilor şi pentru cheltuielile de întreţinere a magazinului, precum şi pentru susţinerea altor programe ale fundaţiei. Aceasta administrează o unitate protejată şi un centru de zi pentru 36 de persoane cu handicap fizic şi mental în municipiul Sfântu Gheorghe.

'Scopul nostru este să oferim locuri de muncă persoanelor cu handicap, să le integrăm în societate. Am vrea ca acest magazin să fie un model pentru alţi patroni, să vină şi să vadă că sunt persoane cu handicap care pot lucra cot la cot cu ceilalţi oameni', a declarat Makkai Peter.

Acesta a precizat că până acum, cu sprijinul acestei fundaţii, 12 persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna au reuşit să îşi găsească un serviciu la un centru de sortare a hainelor second-hand, la o societate de salubrizare unde selectează cartoane şi ambalaje din plastic şi la întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi.

Conducerea Fundaţiei plănuieşte ca anul viitor să deschidă o mică unitate de producţie la Sfântu Gheorghe în cadrul căreia să recicleze şi să refolosească deşeurile textile, mai exact să facă diverse obiecte, cum ar fi covoraşe, pe care să le vândă în beneficiul persoanelor cu handicap.

Dacă proiectul, care necesită o investiţie de circa 80.000 de euro, va demara, atunci alte 12 persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna îşi vor găsi locuri de muncă.

'Sunt şi persoane pe care ştim că nu le vom putea integra în muncă, având un handicap mai sever, dar pentru acestea vom continua terapia prin diverse programe ocupaţionale şi creative în centrul nostru de asistenţă', a mai spus Makkai Peter.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: La Sfântu Gheorghe se deschide un magazin unde vor lucra persoane cu handicap Fundaţia Diakonia va deschide în municipiul Sfântu Gheorghe un magazin în care vor lucra persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice.
Covasna: În premieră, paradă a modei prezentată de persoane cu handicap Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Mai multe persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna vor apărea în ipostaza de manechine la o inedită paradă de modă, ce va avea loc în primăvara acestui an la Sfântu Gheorghe.
Covasna: Centru de recreere pentru persoane cu dizabilităţi, la Valea Crişului Un centru de recreere, terapie şi agrement pentru persoanele cu dizabilităţi, construit de Fundaţia Diakonia, va fi inaugurat vineri în localitatea Valea Crişului.
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Sfântu Gheorghe, 24 feb /Agerpres/ - Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate...
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate a acestora din urmă.
Covasna: CJ a alocat 270.000 de lei pentru ONG care derulează programe de asistenţă socială Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a alocat în acest an suma de 270.000 de lei pentru programele de asistenţă socială derulate de organizaţiile nonguvernamentale.