Cele mai citite
 


Vrancea: Protest împotriva transformării unui spital în azil
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ trei sute de persoane din patru localităţi din judeţul Vrancea au protestat, vineri, la Dumitreşti, faţă de decizia de transformare în azil de bătrâni a secţiei externe a spitalului din Dumbrăveni.
Săteni din localităţile Dumitreşti, Vintileasca, Chiojdeni şi Jitia, s-au adunat în faţa unităţii medicale din Dumitreşti şi au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a şefului statului, Traian Băsescu.

Oamenii au purtat pancarte pe care scria 'Nu ne luaţi spitalul', 'E o crimă'. Fostul primar al comunei Dumitreşti, actualul consilier social democrat Petrică Dogarucel, care a realizat proiectul şi a obţinut finanţarea pentru modernizarea spitalului Dumitreşti, a declarat că s-a ajuns în această situaţie pentru că în ziua alegerilor, unii oameni 'au pus ştampila pe PDL pentru o găleată, o sticlă de vin, un peşte congelat, un milion de lei, plăcinte, cozonaci şi portocale'.

'În acest moment, indiferent de culoare politică, ne unim eforturile pentru a salva spitalul. Alături de noi sunt oameni de la Chiojdeni, Jitia şi Vintileasca interesaţi de soarta spitalului', a spus Petrică Dogaru.

Actualul primar al comunei Dumitreşti, Crintea Sandu, a spus că trebuie făcut tot posibilul pentru ca un spital de care oamenii au nevoie să nu fie închis.

'Nu avem nevoie de centru de bătrâni, ci de unitate spitalicească. Cu aceste drumuri impracticabile oamenii vor muri până să ajungă la spitalul din Focşani. Este o crimă ceea ce vrea să facă guvernul. Nimeni în această ţară nu se mai gândeşte la noi. Ni s-a luat dreptul la tratament, deşi îl plătim lunar', a spus Crintea Sandu, primarul din Dumitreşti.

Prezent la manifestaţie, deputatul PNL de Vrancea, Nini Săpunaru, a declarat că, în urmă cu câteva luni prefectul se lăuda cu acest spital şi sublinia importanţa acestuia pentru zonă, iar acum autorităţile vor să-l desfiinţeze.

'Nu este admisibil ca un om de la Vintileasca să facă 100 de kilometri până la Focşani şi să nu aibă maşină să ajungă să-şi salveze copilul', a spus deputatul Nini Săpunaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Scrisoare deschisă pentru menţinerea spitalului din Mărăşeşti Focşani, 11 feb /Agerpres/ - Primarul oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlase, a trimis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, primului-ministru Emil Boc, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care solicită menţinerea spitalului din localitate şi revenirea asupra deciziei de transformare...
Vrancea: Protest împotriva desfiinţării spitalului din Odobeşti Focşani, 29 mar /Agerpres/ - Peste 100 de persoane au protestat marţi la Odobeşti faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul din localitate în cămin pentru persoane vârstnice.
Revista presei româneşti Ziarele româneşti apărute miercuri scriu despre încăpăţânarea parlamentarilor Opoziţiei de a lipsi de la şedinţele Comisiilor de specialitate, despre contractele de deszăpezire date pe motive politice, dar şi despre activismul civic al tinerilor români, şi, nu în ultimul rând, despre recunoaşterea juridică...
Vrancea: Proiect pentru modernizarea Spitalului Judeţean din Focşani Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, Constantin Mîndrilă, a anunţat că planul său pentru 2013 este modernizarea unităţii spitaliceşti, în prezent lucrându-se la un proiect pentru obţinerea de fonduri europene.
Vrancea: Centru Antidrog în Liceul 'G.C. Longinescu' din Focşani Noul Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Vrancea a fost inaugurat, vineri, într-un spaţiu al Liceului 'G.C. Longinescu' din Focşani.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.