Cele mai citite
 


Vaslui: Prefectul cere revizuirea deciziei de închidere a spitalelor
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Vaslui Levente Csaba Szekely, a declarat, vineri în cadrul unei conferinţe de presă, că a depus două memorii la Ministerul Sănătăţii prin care solicită ministrului de resort, Attila Cseke, revenirea asupra deciziei prin care se doreşte închiderea spitalelor din Negreşti şi Tutova, din judeţul Vaslui.
Reprezentantul guvernului în teritoriu susţine că le-a explicat oficialilor din Ministerul Sănătăţii importanţa celor două unităţi sanitare şi consecinţele care ar urma în cazul în care ele vor fi desfiinţate.

'Înainte de a merge la minister, am discutat atât cu autorităţile din Negreşti, cât şi cu cele din Tutova. Toată lumea s-a plâns că închiderea celor două spitale are repercursiuni directe asupra cetăţenilor. Va urma o analiză la nivel de minister pe baza celor prezentate, în funcţie de care se va decide şi soarta spitalelor din judeţul Vaslui, propuse spre transformare în aziluri de bătrâni', a declarat, vineri, pentru AGERPRES Levente Csaba Szekely.

La începutul lunii februarie Ministerul Sănătăţii a anunţat autorităţile locale din judeţul Vaslui că două spitale din această zonă urmează să fie desfiinţate şi transformate în cămine de bătrâni. Este vorba despre spitalul din oraşul Negreşti şi cel din comuna vasluiană Tutova, la ambele unităţi sanitare fiind în prezent încadrate peste 200 de angajaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Vaslui: Două spitale din judeţ se vor desfiinţa Autorităţile sanitare din judeţul Vaslui au fost înştiinţate marţi de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, că două spitale din judeţ vor fi transformate în azile de bătrâni.
DSP Vaslui susţine că nu sunt spaţii şi personal medical pentru înfiinţarea centrelor de permanenţă Vaslui, 15 feb /Agerpres/ - Niciun spaţiu disponibil pentru funcţionarea centrelor medicale de permanenţă nu există, în prezent, în judeţul Vaslui, şi nici personalul necesar pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
Încă două unităţi sanitare au fost reprofilate în cămine pentru persoane vârstnice Alte două unităţi sanitare din judeţele Botoşani şi Alba au fost reprofilate în cămine pentru bătrâni.
Vaslui: MS va împuternici o persoană să ocupe temporar funcţia de manager la Spitalul de Urgenţă Prefectura Vaslui a anunţat marţi că la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) va fi împuternicită de către ministrul sănătăţii Attila Cseke o persoană care să ocupe provizoriu funcţia de manager al instituţiei sanitare.
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.