Cele mai citite
 


Comisii mixte de control la spitalele cu datorii
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ - Comisii mixte ale Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vor efectua controale la spitalele care au acumulat datorii la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare.

În perioada 29 iunie - 10 iulie, 19 comisii de control vor face controale încrucişate, în judeţe diferite, a execuţiei bugetare a unităţilor cu paturi, structurii datoriilor şi asupra modului cum au fost direcţionate fondurile plătite la început de an.

Reprezentanţii furnizorilor şi ai distribuitorilor au primit o fişă de control similară pe care o vor completa conform evidenţelor proprii.

La sfârşitul perioadei de control toate aceste date vor fi confruntate şi se va lua o decizie cu privire la sumele care vor putea fi legal plătite.

"Vorbim despre aproximativ 10% din totalul spitalelor din România. Restul nu au astfel de probleme în prezent, ceea ce dovedeşte faptul că se poate gestiona sistemul dacă există un management de calitate. Nu pot permite ca banii publici să acopere lipsa de profesionalism şi de performanţă a anumitor manageri", a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

De asemenea, începând cu 5 iulie, MS va publica pe portalul e-sănătate.ro execuţia bugetară a tuturor spitalelor publice.

"Nu avem altă variantă decât transparenţă totală. Prin intermediul acestui portal toţi cei interesaţi vor putea să vadă cum îşi gestionează fiecare spital bugetul alocat", a spus ministrul Bazac.

MS va începe în perioada imediat următoare şi controale în farmacii pentru a verifica modul în care se respectă Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 75/2009, precum şi modul în care se eliberează reţete pe DCI (Denumirea Comercială Internaţională).

Ministrul Sănătăţii a participat miercuri la discuţiile dintre reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cei ai furnizorilor de materiale sanitare şi producătorilor de medicamente.

"Am totală deschidere spre a găsi o soluţie care să deblocheze situaţia actuală. Vreau însă să înţeleg cum anume s-au realizat şi în ce constau aceste datorii, dacă se înscriu în limitele bugetului sau reprezintă depăşiri ale acestuia. La preluarea mandatului am cerut spitalelor situaţia la zi a datoriilor până la 31 decembrie 2008. Am achitat atunci, în ianuarie şi februarie, 300 milioane euro, acum însă constat că apar alte datorii, acumulate în perioada 2005-2008", a declarat, în timpul întâlnirii, ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MCSI a selectat 13 proiecte pentru operaţiunea e-Sănătate, în valoare de 32 milioane lei Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/ a aprobat pentru finanţare în cadrul operaţiunii e-Sănătate local un număr de 13 proiecte în valoare de 32 milioane de lei.
Controale în spitalele cu datorii Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Membrii celor 19 comisii care vor efectua controale la unităţile sanitare cu datorii au fost instruiţi, vineri, la Ministerul Sănătăţii.
Comisie de evaluare medicală la spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj în cazul bebeluşului care a murit sâmbătă Ministerul Sănătăţii a decis înfiinţarea unei comisii de evaluare medicală a cazului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, formată din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor, ai ministerului, medici neonatologi şi chirurgi pediatrii, care vor analiza incidentul în urma căruia o fetiţă născută...
Ministerul Sănătăţii va efectua analize financiare în spitalele cu datorii Ministerul Sănătăţii organizează o serie de întâlniri cu managerii şi directorii economici din spitalele subordonate pentru o amplă analiză financiară, cu scopul de a afla cauza datoriilor cu care se confruntă unităţile medicale, informează joi un comunicat remis AGERPRES de MS.
Ministerul Sănătăţii salută decizia deputaţilor în cazul Legii antifumat Ministerul Sănătăţii salută decizia Comisiei juridice şi Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor în cazul Legii antifumat.
Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor protesta luni Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor organiza luni o acţiune de protest faţă de 'lipsa de transparenţă' a autorităţilor de resort care nu au specificat în mod clar care va fi soarta unităţii spitaliceşti. Acţiunea va avea loc între orele 8,00 şi 10,00.