Cele mai citite
 


Ministrul Comunicaţiilor a semnat două contracte de finanţare de peste 212 milioane lei
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, împreună cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, au semnat vineri două contracte de finanţare din fonduri structurale pentru proiectele 'Sistem informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate' şi 'Prescripţia electronică', valoarea totală fiind de peste 212 milioane lei (cca 50 milioane euro, n.n.).
Valoarea totală a primului proiect, 'Sistem informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate', este de 164,3 milioane lei, iar cea eligibilă pe fonduri europene de 132,5 milioane lei.Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Cel de-al doilea proiect 'Prescripţia medicală' este în valoare de 48,5 milioane lei cu valoarea totală eligibilă nerambursabilă de 38,64 milioane lei şi o perioadă de implementare de 12 luni.

Scopul proiectului 'Sistem informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate' este de a asigura trecerea la forma electronică a dosarului de sănătate al pacientului prin intermediul căreia cetăţenii României vor beneficia de un nivel mai ridicat al calităţii serviciilor medicale.

Prin implementarea proiectului referitor la Dosarul Electronic al Pacientului (DES) se urmăreşte creşterea eficienţei sistemului de sănătate din România, creşterea gradului de asimilare, aplicare şi dezvoltare a tehnologiilor informatice în sistemul sanitar românesc, dezvoltarea interoperabilităţii între furnizorii de servicii de sănătate, creşterea eficienţei şi calităţii serviciilor medicale oferite cetăţenilor.

Obiectivul proiectului 'Prescripţia electronică' reprezintă implementarea sistemului naţional de prescripţie electronică. Implementarea acestui sistem va reprezenta o etapă importantă pentru alinierea la tendinţele existente în prezent la nivelul Uniunii Europene. Sistemul de prescripţie electronică va asigura accesul cetăţenilor la servicii de sanătate de calitate precum prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale cu alte sisteme şi entităţi, servicii integrate de sănătate, colaborarea inter-profesională, adică conlucrarea între mai multe entităţi implicate în realizarea prescripţiei, CNAS, Casele judeţene de Asigurări de Sănătate, medici, farmacişti şi alte entităţi din domeniu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Au fost semnate contractele de finanţare pentru reţeaua electronică şi cardul electronic Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Contractele pentru finanţarea introducerii reţelei electronice şi a cardului electronic, două componente importante pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, au fost semnate, vineri, în prezenţa premierului Emil Boc, de către ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme...
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
INTERVIU Cristian Buşoi: Populaţia trebuie să primească garanţia că bugetul CNAS este cheltuit corect La împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedintele acesteia, medicul Cristian Buşoi, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că instituţia pe care o conduce a avut, de-a lungul timpului, o contribuţie benefică pentru sistemul sanitar din România şi a jucat...
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.
CNAS anunţă deblocarea proiectului privind 'Dosarul electronic al pacientului' Conducerea CNAS a anunţat deblocarea proiectului privind 'Dosarul electronic al pacientului', proiect informatic menit să aducă transparenţă, eficienţă şi control în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.