Cele mai citite
 


Iaşi: Victimă a unui accident rutier trimisă de la un spital la altul
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un student la medicină, în vârstă de 21 de ani, victimă a unui accident rutier care a avut loc în comuna Cotnari, a ajuns după mai bine de opt ore la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi.
''În absenţa unui centru de traumă în clădirea construită în curtea spitalului de urgenţe din Copou, pacientul a fost plimbat pe la alte două spitale, în ciuda protocoalelor stabilite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Mai precis, la Spitalul 'Sf. Spiridon şi Spitalul de Neurochirurgie'', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului ''Sf. Ioan''.
Conform medicului, tânărul a suferit multiple traumatisme şi există riscul unor complicaţii majore din cauza timpului scurs şi a absenţei intervenţiei de urgenţă.
Dr. Ciuhodaru susţine că aceste complicaţii sunt de la fractura de cotil stâng. Dacă nu e rezolvată în urgenţă, se necrozează capul femural şi e nevoie de proteză de şold, fapt care înseamnă suferinţă pentru pacient şi costuri inutile pentru spital.
''Ne întrebăm din nou cât vor aştepta pacienţii în urma comasării spitalului, când numărul lor se va tripla în aceleaşi spaţii, care va fi durata accesului la aceleaşi mijloace de investigaţii imagistice şi de laborator, cu acces la sălile de operaţii care nu se înmulţesc peste noapte? (...) Cârpeala desfiinţării şi comasării spitalelor din Iaşi trebuie reanalizată pentru că nu rezolvă problema pacienţilor plimbaţi între spitale, ci doar creşte timpul de acces la tratament şi costurile legate de plimbare a pacienţilor prin Iaşi cu ambulanţa'', opinează Ciuhodaru.
În viziunea sa, soluţia a fost realizată de echipe aprobate de Ministerul Sănătăţii şi a fost susţinută chiar de directorul DSP în comisia de sănătate, devenind proiect legislativ spre dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor. Aceasta vizează deschiderea clădirii din curtea Spitalului de Urgenţe din Copou, unde chiar la parter poate funcţiona unei noi UPU performante, cu săli de operaţii, computer tomograf şi RMN şi săli de operaţii în care să se poată interveni rapid în echipe complete de traumă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Iaşi: Şase studenţi au început anul universitar pe patul de spital Un număr de şase studenţi au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, în prima zi de deschidere a anului universitar 2010-2011, printre aceştia fiind şi doi tineri din oraşul Târgu-Frumos, victime ale unui accident rutier care a avut loc în dreptul localităţii Leţcani.
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: Peste 100 de persoane internate la UPU, în Ajunul Crăciunului Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie în Ajunul Crăciunului de asistenţă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: În sala de operaţii după ce a fost tăiat cu sabia Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Erbiceni,?a fost adus de o ambulanţă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce a fost tăiat cu sabia.