Cele mai citite
 


Alba: Informaţii medicale oferite publicului larg, într-un limbaj accesibil
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a organizat, sâmbătă, la Alba Iulia, un seminar interactiv de informare medicală, în cadrul căruia cunoscuţi medici din judeţ au oferit informaţii de specialitate într-un limbaj accesibil publicului larg.
''Aceste întâlniri, derulate sub marca Safrina (Sănătate, Frumuseţe, Interactivitate), vor fi organizate trimestrial, prilej pentru medicii specialişti să prezinte persoanelor interesate de sănătate şi prevenţie probleme de patologie medicală'', a declarat directorul executiv al DSP Alba, dr. Horea Timiş.
Aproape 200 de persoane au fost prezente, sâmbătă, la prima întâlnire Safrina din Alba, printre lectori numărându-se preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Alba, dr. Gheorghe Haber, dar şi apreciaţi medici ginecologi, stomatologi, reumatologi sau farmacişti din judeţ. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai unor asociaţii ale pacienţilor din Alba.
Pe lângă posibilitatea de a adresa întrebări specialiştilor, cei prezenţi au putut participa şi la o tombolă, organizatorii oferind numeroase premii, de la cărţi la suplimente medicale.
Întâlniri Safrina au mai avut loc în Constanţa, Cluj Napoca, Sibiu şi Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Majoritatea izvoarelor publice, necorespunzătoare bacteriologic, cu nitraţi sau amoniu Mai puţin de 20% din izvoarele publice analizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în acest an corespund din punct de vedere al calităţii apei, majoritatea celor 142 de surse examinate fiind necorespunzătoare bacteriologic sau chimic, unele conţinând şi nitraţi sau amoniu.
Alba: Bărbat întors din Sierra Leone, monitorizat de DSP Un bărbat din Alba Iulia întors recent din Sierra Leone, ţară unde există epidemie de Ebola, este monitorizat de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Alba:Spitale amendate pentru nerespectarea procedurilor în cazul fetiţei decedate după ce s-a înţepat într-un cui Spitalele din Alba Iulia şi Blaj au fost amendate cu câte 10.000 de lei în urma anchetei declanşate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în cazul fetiţei de 11 ani, aflată în plasament maternal, care a decedat la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui.
Alba: Dosar penal deschis în cazul unei fetiţe ce a murit în urma înţepării într-un cui Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba cercetează împrejurările în care o fetiţă de 11 ani, aflată în plasament maternal, a murit la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui, minora fiind tratată anterior decesului în patru spitale.
Alba:DSP nu a intrat încă în posesia rezultatului necropsiei fetiţei decedate după ce s-a înţepat într-un cui Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba nu a finalizat încă ancheta epidemiologică în cazul minorei aflată în plasament maternal care a decedat, la începutul lunii august, după ce s-a înţepat într-un cui, deoarece nu a intrat încă în posesia rezultatului necropsiei efectuată la Institutul de Medicină...
Alba: Mulţi medici de familie au rămas fără vaccin antigripal, în urma solicitărilor din ultimele zile Mulţi dintre medicii de familie din Alba Iulia şi-au epuizat stocurile de vaccin antigripal în urma solicitărilor care au crescut substanţial în ultimele zile, fiind făcute în acest sens demersuri la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba pentru suplimentarea dozelor până la începutul săptămânii viitoare...