Cele mai citite
 


Încălzirea climatică sporeşte riscul infecţiilor şi intoxicaţiilor /studiu/
luni, 21 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Încălzirea planetară ar putea afecta sănătatea umană în următorii 30 de ani, potrivit modelelor informatice prezentate sâmbătă, la Washington, care arată că un climat mai cald şi umed favorizează creşterea toxinelor şi bacteriilor, informează AFP.
Aceste cercetări - finanţate de Agenţia federală a oceanelor şi atmosferei /NOAA/ americană - arată cum creşterea globală a temperaturilor modifică ecosistemele acvatice făcându-le mai propice proliferării algelor toxice şi microorganismelor nocive.

Astfel, un studiu efectuat de Stephanie Moore - de la Centrul oceanelor şi sănătăţii umane din cadrul NOAA - prezice că sezonul în care alga toxică 'Alexandrium catocitenella' proliferează în estuarul Puget în statul Washington se va prelungi. Această algă produce o toxină care se poate acumula în scoici. Consumul acestor fructe de mare contaminate poate provoca simptome gastro-intestinale şi neurologice mai mult sau mai puţin grave şi uneori mortale.

Proliferarea acestor alge în perioade din ce în ce mai mari vor duce de asemenea la căderi economice nefaste în sectorul pescuitului.

'Schimbări în sezonul apariţiei acestor alge toxice par iminente şi modelele noastre arată că ne putem aştepta la o creştere importantă a acestor alge în estuarul Puget şi în alte ecosisteme similare în următorii 30 de ani, ba poate chiar în deceniul următor', a explicat dna Moore în cursul conferinţei anuale a Asociaţiei americane pentru progresul ştiinţei /AAAS/, reunită în acest week-end la Washington.

'Până la sfârşitul secolului al XXI-lea, aceste alge vor putea începe să apară cu două luni mai devreme în fiecare an şi să persiste cu o lună mai mult comparativ cu sezonul actual, din iulie în octombrie', a adăugat ea, în concluzia propriilor proiecţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încălzirea climatică poate provoca probleme de sănătate Odată cu încălzirea climei, Terra ar putea deveni rapid o planetă mai caldă şi mai umedă, lucru care ar favoriza proliferarea toxinelor şi bacteriilor, potrivit rezultatelor unei simulări informatice, citate de site-ul maxisciences.com.
Femeile cu migrene cronice nu prezintă un declin mental mai pronunţat decât celalalte (studiu) Femeile care suferă de migrene nu par a prezenta o degradare mai accentuată a capacităţilor mentale decât celelalte, arată un studiu apărut în 'Journal of the American Medical Association' (JAMA), menţionat de AFP.
Câinii depistează nu doar cancerul pulmonar, ci şi pe cel al prostatei Capacităţile olfactive ale câinilor par inepuizabile: un studiu realizat de cercetători germani arată că aceste animale pot depista un cancer pulmonar, iar alte cercetări efectuate recent demonstrează că acelaşi lucru este valabil şi în privinţa cancerului de prostată, scrie passionsante.be.
Menopauza prematură accelerează îmbătrânirea femeilor (studiu) Menopauza şi tulburările de somn premature care pot rezulta în această perioadă a vieţii femeilor par să explice îmbătrânirea accelerată a acestora, potrivit unor studii publicate în analele Academiei americane de ştiinţe (Proceedings of the National Academy of Sciences, PNAS), citate luni de agenţia...
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...
6 alimente care albesc dintii in mod natural Dintii albi te fac sa pari mai tanar si mai atragator. Acestea sunt concluziile ultimelor cercetari si sondaje facute pe acest subiect. De exemplu, un studiu britanic facut pe barbati, femei si dentisti, a concluzionat ca dintii albi te fac sa pari cu cinci ani mai tanar, cu 20 % mai atragator...