Cele mai citite
 


Premierul Boc către prefecţi: Interveniţi direct, fără menajamente în combaterea fenomenului etnobotanicelor
luni, 21 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc le-a cerut prefecţilor să acţioneze direct şi fără menajamente în lupta împotriva fenomenului etnobotanicelor, în contextul în care Executivul a aprobat, săptămâna trecută, un program de măsuri pentru combaterea comercializării substanţelor etnobotanice.
'Studiaţi cu maximă atenţie ordinul semnat de către miniştrii de resort, alcătuiţi echipele de control, interveniţi direct şi fără menajamente în combaterea acestui fenomen', le-a spus Boc prefecţilor, duminică, într-o videoconferinţă.
El a adăugat că prefecţii, lunar, vor trebui să raporteze Ministerului Administraţiei şi Internelor acţiunile desfăşurate în acest sens, iar acesta, la rândul său, trebuie să informeze Guvernul, pentru a vedea, astfel, dacă se impune aplicarea şi altor măsuri în acest domeniu.
Premierul mai spune că se lucrează la un proiect legislativ pentru a interzice etnobotanicele după 'cea mai avansată lege din UE, legea poloneză'.
'Guvernul a aprobat un program de măsuri extrem de dur pentru combaterea comercializării etnobotanicelor, practic, am declanşat o acţiune generală împotriva etnobotanicelor, iar în această acţiune sunt foarte multe autorităţi implicate', a mai declarat Boc.
El le-a explicat prefecţilor că s-a decis ca la nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucureşti să se constituie o echipă mixtă de control, ale căror acţiuni se vor realiza prin coordonarea prefectului sau la iniţiativa acestuia.
În şedinţa de miercurea trecută, Executivul a aprobat un plan concret de acţiune pentru o intervenţie mai fermă în teren, astfel încât să se suplimenteze echipele de control din teren şi acestea să nu se limiteze la forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor, ci să cuprindă şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului.
'Lupta pentru combaterea acestui fenomen nu începe de astăzi, măsurile luate îi vor da o amploare mult mai mare. Altfel, acest fenomen este extrem de uşor de răspândit cu consecinţe atât de grave şi nu va putea fi menţinut sub control', a spus premierul, după respectiva şedinţă de Guvern.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Sunt preocupat, atât ca părinte cât şi ca premier, de combaterea etnobotanicelor Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, că este preocupat de combaterea etnobotanicelor atât ca şef al Guvernului, cât şi ca părinte, însă este conştient că fenomenul de consum al acestor substanţe nu poate fi nici eliminat peste noapte, nici eradicat complet deoarece...
Emil Boc: Guvernul va decide miercuri asupra actului normativ privind etnobotanicele Guvernul va dezbate, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, a anunţat, marţi, primul-ministru Emil Boc.
Valeriu Tabără: utilizarea şi circulaţia plantelor medicinale nu vor fi puse în pericol Bruxelles, 21 feb /Agerpres/ - Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a dat asigurări că utilizarea şi circulaţia plantelor medicinale nu vor fi puse în pericol din cauza măsurilor privind combaterea comercializării substanţelor etnobotanice.
Premierul către prefecţi: Să vă asiguraţi că niciun cetăţean nu mai este în pericol Premierul Emil Boc le-a cerut joi seara prefecţilor, în videoconferinţă, să se asigure că toate autoturismele blocate în trafic din cauza viscolului şi zăpezii au fost verificate şi nu este în pericol viaţa vreunui om.
Premierul Boc: O Ordonanţă de Urgenţă în cazul etnobotanicelor nu mai făcea faţă provocărilor din teren Premierul Emil Boc a explicat luni, după întâlnirea cu deputaţii democrat-liberali, că proiectul de lege privind desfiinţarea magazinelor de vise a fost înaintat Parlamentului în procedură de urgenţă deoarece Ordonanţa de Urgenţă în cazul substanţelor psihotrope nu face faţă provocărilor din teren.
Codrin Ştefănescu cere premierului să elaboreze OUG privind interzicerea comerţului cu etnobotanice Vicepreşedintele PRM Codrin Ştefănescu susţine toţi primarii, indiferent de culoarea politică, care doresc desfiinţarea 'magazinelor de vise' şi a solicitat din nou premierului Emil Boc să emită o ordonanţă de urgenţă privind interzicerea în totalitate a comerţului cu produse etnobotanice, în caz contrar...