Cele mai citite
 


Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.

Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile a anunţat depistarea acestui nou caz de gripă AH1N1, care este al 19-lea din România.

Cazul a fost confirmat de laboratorul de referinţă pentru gripă din cadrul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.

Este vorba despre un băiat de nouă ani, sosit pe 19 iunie, din Canada.

Luni, el a fost internat de mătuşa lui la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, fiind suspect de gripă nouă, suspiciune confirmată ulterior.

Prefectul Radu Oprea a declarat că situaţia este monitorizată în permanenţă şi se aplică procedurile standard impuse de ministerul de resort în astfel de cazuri.

Pacientul are o stare generală bună şi este internat la Institutul “Matei Balş” din Bucureşti, sub tratament cu medicamente antivirale.

Toţi cei care au intrat în contact cu bolnavul se află sub supravegherea atentă a medicilor. AGERPRES/ (Ioana Zoica)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.