Cele mai citite
 


Incendiu în Estonia: 10 copii cu dizabilităţi severe au murit într-un orfelinat
duminică, 20 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tallin, 20 feb /Agerpres/ - Zece copii de vârstă preşcolară, cu dizabilităţi severe, au murit într-un incendiu care a izbucnit duminică într-un orfelinat din Estonia, a anunţat un purtător de cuvânt al serviciului de salvare, relatează AP şi portalul estonian EER.
Viktor Saaremets, purtător de cuvânt al Centrului de servicii de salvare în vestul Estoniei, a specificat că flăcările cuprinseseră întreaga clădire din oraşul de coastă Haapsalu ( vestul ţării) în momentul venirii pompierilor cu autospeciale.

Înainte de izbucnirea incendiului, în clădirea orfelinatului se aflau în jur de 37 de copii şi nouă adulţi.

De fapt, potrivit site-ului internet al instituţiei, orfelinatul adăposteşte 47 de copii de vârstă preşcolară - 28 de orfani şi 19 copii la care au renunţat părinţii. Toţii copiii din acest orfelinat au dizabilităţi severe, 24 dintre ei nefiind transportabili.

Într-o declaraţie specială făcută duminică seara la televiziunea naţională, preşedintele estonian Toomas Hendrik Ilves a cerut populaţiei să ţină un moment de reculegere în memoria copiilor morţi şi a dispus ca luni, 21 februarie, pe întreg teritoriul Estoniei să fie coborâte în bernă drapelele în legătură cu acest nefericit eveniment.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bărbat cu dizabilităţi, decedat într-un incendiu Un bărbat cu dizabilităţi din localitatea vasluiană Târzii a decedat în urma unui incendiu izbucnit la locuinţa sa.
Maramureş: 12 tineri cu dizabilităţi neuro-motorii salvaţi după ce s-a declanşat un incendiu O casă de tip familial din localitatea Băiţa a fost distrusă în urma unui incendiu puternic, declanşat, marţi, din cauze necunoscute. Asistenţii sociali au reuşit în ultimul moment să îi evacueze pe cei 12 copii cu dizabilităţi neuro-motorii şi psihice, înainte ca flăcările să distrugă clădirea.
Incendiu într-un spital neurologic din centrul Rusiei: cel puţin nouă morţi, 12 daţi disparuţi Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce alte 12 sunt date dispărute, în cursul unui incendiu izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la un spital neurologic din Voronej, centrul Rusiei, relatează agenţiile de presă TASS şi RIA Novosti.
Memoria mamelor care îngrijesc copii cu dizabilităţi poate avea de suferit (studiu) Mamele copiilor cu handicap ar putea deveni mai uituce odată cu înaintarea în vârstă decât alte mame, potrivit unui nou studiu care sugerează că stresul de a fi părintele unui copil cu dizabilităţi afectează memoria mamelor de-a lungul timpului, relatează Reuters.
Raed Arafat: 18 morţi în incendiul dintr-un club din Capitală Şi-au pierdut viaţa 18 persoane vineri seară în urma unei explozii urmate de un incendiu într-un club din Capitală, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat.
Arabia Saudita: 25 de morţi în incendiul dintr-un spital (Protecţia civilă) Cel puţin 25 de persoane au murit şi 107 au fost rănite joi într-un incendiu care a cuprins o parte dintr-un spital situat în sud-vestul Arabiei Saudite, a anunţat agenţia locală a Protecţiei Civile citate de agenţia France Presse (AFP).