Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie nu vor să facă ore de permanenţă în noile condiţii impuse de minister
luni, 21 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 21 feb /Agerpres/ - Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt nemulţumiţi de noile condiţii de efectuare a orelor de muncă în centrele de permanenţă, stabilite prin Ordonanţa 7/2011 şi spun că modificările reprezintă un 'act imoral'.
Potrivit unui comunicat de presă remis, luni AGERPRES, de către Asociaţia profesională a medicilor de familie (APMF) din judeţul Bistriţa-Năsăud, medicii sunt de acord cu funcţionarea centrelor de permanenţă, dar cer condiţii decente de muncă.
'Obligarea medicilor de a presta servicii medicale în centre, fără a asigura condiţii decente, utilităţi, plata personalului angajat, personal auxiliar, pază, dotare minimă, plata la timp a gărzilor reprezintă, pe lângă o încălcare a legilor fundamentale ale Statului Român, un act imoral. Modificarea Legii 263/2004 care obligă medicii să asigure continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă este făcută fără analiza eficienţei celor deja funcţionale din ţară şi fără a se fi stabilit protocolul asistenţei medicale de urgenţă în cadrul acestora', se arată în comunicat.
Medicii de familie consideră că impunerea orelor de muncă în centrele de permanenţă contravine normelor în vigoare, prin care munca forţată este interzisă.
De asemenea, medicii cer ca echipajele din centrele de permanenţă să aibă în mod obligatoriu un şofer, având în vedere că numărul cazurilor de agresiune asupra cadrelor medicale este în creştere.
Medicii de familie protestează şi faţă de intenţia ministerului de a penaliza nerespectarea noilor norme din Ordonanţa 7/2011 prin diminuarea lunară cu 10% a valorii minime garantate a punctului per capita.
'Aplicarea unei sancţiuni într-un contract care are un obiect de activitate furnizare de servicii medicale, pentru refuzarea semnării unui contract care are alt obiect de activitate şi anume asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara orelor de program în centre de permanenţă reprezintă o ilegalitate. Este incorect ca o lege care stabileşte obligaţii pentru Direcţiile de Sănătate Publice, Casele de Asigurări de Sănătate, consiliile judeţene sau locale, precizează sancţiuni doar pentru medici', se specifică în comunicatul APMF Bistriţa-Năsăud.
În judeţ sunt înregistraţi 143 de medici de familie care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie, decişi să nu semneze noul contract cu CJAS Bistriţa, 23 feb /Agerpres/ - Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au decis să nu semneze noul contract cadru pentru anii 2011-2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de către Asociaţia profesională a medicilor de familie şi...
Bistriţa-Năsăud: Toţi medicii de familie au semnat noile acte adiţionale Toţi cei 143 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au semnat noile acte adiţionale la contractul pe 2010, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie, nemulţumiţi că trebuie să suporte costurile legate de cardurile naţionale de sănătate Medicii de familie din Bistriţa sunt nemulţumiţi de faptul că toate costurile legate de emiterea cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate trebuie suportate din fondurile cabinetelor pe care le deţin şi ameninţă că nu vor mai încheia noul contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi din judeţ au contract cu Casa de Asigurări Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru ca pacienţii să poată beneficia de gratuităţi sau reduceri la costul intervenţiilor, potrivit informaţiilor furnizate vineri, într-o conferinţă...