Cele mai citite
 


Mii de britanici mor anual din cauza bolilor declanşate de consumul exagerat de alcool
luni, 21 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 21 feb /Agerpres/ - Zeci de mii de persoane ar putea muri în următoarele două decenii în Marea Britanie din cauza excesului de alcool dacă guvernul nu va întări controlul asupra consumului acestuia, atenţionează experţii, potrivit Associated Press.
În anii '80, rata deceselor în urma bolilor de ficat - cauzate în principal de consumul de alcool - a fost de circa 4,9 morţi la 100.000 de persoane în Marea Britanie, similară cu cea din alte ţări occidentale, printre care Australia, Franţa, Norvegia şi Suedia.

În timp ce numărul persoanelor care au murit de boli de ficat în acele ţări fie a scăzut, fie s-a stabilizat din 1986, rata deceselor din Marea Britanie cauzate de astfel de afecţiuni a crescut de peste două ori până în 2008, ajungând la 11,4 decese la 100.000 de locuitori, confom cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

'Puţini se pot îndoi că există o problemă specială în Marea Britanie', au scris profesorul Ian Gilmore de la Universitatea din Southampton şi colegii săi într-un comentariu apărut luni în ediţia online a publicaţiei de specialitate Lancet.

Totuşi, pe baza trendurilor şi datelor actuale, experţii atenţionează că numărul de decese ar putea ajunge la 8.900 în fiecare an, ceea ce înseamnă că până la 250.000 de persoane ar putea muri din cauza alcoolului în următorii 20 de ani în Regatul Unit.

Chiar dacă guvernul va lua măsuri de reducere a consumului de alcool, studiul prevede că vor fi în continuare 2.500 de morţi din această cauză în fiecare an până în 2019.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
OCDE: Consumul de alcool creşte în Marea Britanie, în timp ce în restul Europei scade Consumul de alcool a crescut în Marea Britanie în ultimele decenii, în timp ce pe continent a înregistrat o scădere. Adulţii britanici beau alcool cu 9% mai mult decât în 1980, clasând Marea Britanie pe locul al 11-lea la consumul de băuturi alcoolice din Europa, scrie în ediţia sa de joi Daily Mail...
În lume se nasc zilnic 7.200 de copii morţi, multe decese putând fi evitate În lume se nasc zilnic 7.200 de bebeluşi morţi, îndeosebi în ţările sărace, dar multe dintre decese ar putea fi evitate printr-o mai bună supraveghere a sarcinii, se arată într-o serie de studii publicate marţi şi preluate de AFP.
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.
MB: numărul cazurilor de boli hepatice a crescut cu 25% în ultimii 10 ani, alcoolul fiind principala cauză Numărul cazurilor de boli hepatice a crescut cu 25% în Marea Britanie în ultimul deceniu, creştere legată în primul rând de consumul de alcool şi care afectează adesea persoane tinere, potrivit unui studiu publicat joi, citat de AFP.
Numărul femeilor care consumă alcool a crescut considerabil în ultimele decenii (studiu) Femeile aproape i-au prins din urmă pe bărbaţi în ceea ce priveşte consumul de alcool, potrivit unei analize internaţionale efectuate pe 4 milioane de persoane, născute între anii 1891 şi 2001. Cercetarea a fost realizată de o echipă de la Universitatea din New South Wales, din Australia şi a inclus...